Riga

20130726-231131.jpg
Vandaag brak de zon weer door. Daarvoor moesten we wel eerst naar Riga rijden over de A9 met wisselend wegdek, oftewel de niergordeltjes konden weer om. In Riga zochten we eerst tevergeefs naar camping Riverside. Een camping met een prachtige website, maar met een adres waar niemand ooit van een camping gehoord heeft en een telefoon die niet opgenomen wordt. dus naar de enige camping in de stad, de stadscamping. Wel op een goede plek en goed georganiseerd. Met Miele wasmachine zodat ons vakantiewasje weer stralend op de lijn hangt.
Op de fiets naar het centrum en we treffen het want Riga is de ban van de tall ships, oftewel Sail Riga. Prachtige grote veelmasters liggen aan de oever van het centrum. Daar is het gezellig druk met veel terrasjes en matrozen. We eten wat op het terras en gaan daarna naar het centrale plein waar een Russische band optreedt. Superswingend en gezellig. Een paar jaar geleden zat ik met vrienden Jan en Peter elke avond op dit plein. Ons hotel stond er aan namelijk. We hebben toen nog de opening van een nieuw café meegevierd met als thema dokters en zusters. Het zal Jan deugt doen dat dit café niet meer bestaat en vervangen is door een singel malt whisky café.
Over de brug terug naar de stadscamping waar Kuifje lekker ligt te slapen in de bus. Buiten klinkt overal muziek en later vuurwerk. Het blijft waarschijnlijk nog lekker lang onrustig in Riga. Morgen maar eens kijken hoe de tall ships gaan varen.

20130726-231235.jpg

One comment to “Riga”
  1. Ziet er mooi uit al die schepen. En is er nog steeds zo’n grote tegenstelling tussen arm en rijk? ik kijk nu uit op schepen in een jachthaventje in Grou. Heel wat anders maar ook mooi (en mooi weer)

Comments are closed.