Naar de Russische grens

20130801-093720.jpg
Gisteren geen blogje geschreven, te druk 😉 Vandaag alle tijd, want we staan in de waiting area voor de Russische grens. Eerst naar hokje 1 om ons te melden. Nu moeten we anderhalf uur wachten bij hokje 2, tot ons kenteken getoond wordt. Voor de administratieve afhandeling rekenden ze 1,30 euro.
Gisteren in Tallin eerst naar het Kumu, het museum voor moderne kunst. Een superlux, groot en nieuw museum met een overzicht van de Estse kunst tot nu toe en een aantal tijdelijke tentoonstellingen. Mooi museum, profi ingericht en mooie schilderijen en beelden. Allemaal kunstenaars die we niet kennen, maar waar we wel weer veel van herkennen. Wat wij niet kennen is bijvoorbeeld bovenstaande optimistische communistische propaganda kunst. Het blije leven op het platteland waar voor de natie wordt geoogst, zodat iedereen eten heeft, maar niet heus.
Mooie fototentoonstelling van Irving Penn. Hij heeft vele beroemde Amerikanen van na de oorlog gefotografeerd, maar ook pygmeeën en mode.

20130801-094636.jpg
Na Tallinn op naar de Russische grens. Onderweg langs een Russisch orthodox nonnenklooster. De weg er naartoe wordt weer eens verbouwd. We moeten vijftien kilometer over een dirtroad en de gelige klei kleurt mooi op onze bus 😉 Het klooster is prachtig. Er leven en werken nog zo’n honderd nonnen en novicen. Het is opgericht omdat een boer bij een heilige eik Maria zag. Het is een groot complex, met uiteraard een mooie grote kerk, vol met iconen. Je mag er helaas niet fotograferen.

20130801-095046.jpg
Vlak voor de grens vinden we een campingplaats bij een hotel met zwembad. Er is een conferentie gaande van bibliothecaressen die ’s avonds een optreden van een Russisch koor hebben geregeld. Wij zijn ook welkom. Schitterend optreden met o.a. een variant op de Russische songfestival oma’s met wapperende zakdoekjes. Ik probeer het filmpje te uploaden. Nu eerst wachten op ons kenteken op het grote bord.

One comment to “Naar de Russische grens”

Comments are closed.