Ongewenste Europese hond

20130805-200730.jpg
Vooraf aan onze reis maakten we onze grootste zorgen om Kuifje en dan met name of de Russen haar toe zouden laten. Je moest immers een gecertificeerde gezondheidsverklaring van maximaal drie dagen oud hebben. De dierenarts wilde nog wel meewerken aan het antidateren van de verklaring in Kuifjes Europese paspoort, maar de Voedsel en Waren Autoriteit uiteraard niet. Verder hadden we alles geregeld. De Russen maakten weinig werk van Kuifje. Verder dan “dog out” en “go” zijn ze niet gekomen. We hoefden geen enkel papier uit onze verzameling te laten zien.
Vanmiddag terug in Europa. De Russen onderzochten nog even onze hele bus en papieren en daarna het vrije Europa in. Nou, dat viel tegen. We moesten met Kuifjes Europese paspoort naar de douane. Daar vertelde de mevrouw dat we een big problem hadden. Kuifje had in Rusland ontwormingspillen moeten hebben om Europa weer in te mogen. Nu waren er twee mogelijkheden volgens de mevrouw: Back to Russia or kill the dog. Wij maar uitleggen dat niemand dit ons verteld had en dat we alles netjes hadden geregeld. Aan onze indrukwekkende administratie kon ze zien dat Kuifje vanaf 7 januari 2000 alle mogelijke inentingen en controles had gehad. Na overleg met een collega sprak ze ons streng toe dat het niet kon wat ze deed, maar ons toch met Kuifje Europa in ging laten.
Nu staan we lekker aan zee in het zuiden van Finland op een prachtige plek samen met Kuifje.