Loviisa

20130806-231336.jpg
Vandaag lekker relaxed in het mooie plaatsje Loviisa. Wasje, draaien, olie checken, lampje vervangen en naar de kapper. Volgens Netty werd dat wel eens tijd. Ik zag er uit als een bosduivel. De kapster dacht waarschijnlijk dat ik lang op zee was geweest zonder kapper, want ze vroeg of ik met de boot was. Nu een mooie Finse coupe voor 31 (!) euro. Het is een rijk land. Het oude centrum van Loviisa bestond en bestaat uit houten huizen. Mooi gezicht. Het haventje heeft een scheepvaartmuseum, een terras en een paar winkeltjes waaronder the number one African shop in Finland. Een man uit Gambia verkoopt hier in de zomer spullen uit Afrika die hij ’s winters daar inkoopt. Hij spreekt een paar woorden Nederlands.
Nadat onze campingbaas naar huis is, meldt zich een Australisch stel op de motor. Ze riskeren de zeventig euro boete en zetten hun tentje op. Van ons mogen ze de sleutel voor de douche wel evn lenen. Ze hadden vandaag geprobeerd Rusland in te komen zonder visum. Volgens internet kon je een transitvisum krijgen. Niet dus, vier uur ondervraagd en een Russische verklaring ondertekend om weer terug te mogen naar Finland. Ze toeren samen door Europa en dan gaat zij per vliegtuig terug naar Brisbane en hij per motor.
Vandaag was het ook wereld Hiroshimadag. In dit dorp hielden ze een optocht met fakkels die later op het meer werden gezet en mooi voorbij drijven.

20130806-232450.jpg

3 comments to “Loviisa”
  1. Mooie plaatjes! Zo te zien vermaken jullie je uitstekend. Geniet er nog even van.
    hyvää matkaa (google ze)

    • Dank Fokke, het was even googelen, maar het lukt prima. We zijn nu bezig met onze Baltic Cruise van Finland naar Zweden en genieten in de Viking Club van een heerlijk broodje garnalen.

Comments are closed.