Baltische cruise

20130813-102522.jpg
Van Finland naar Zweden ging onze reis per schip van de Viking Lines. Een enorm varend flatgebouw van zeven verdiepingen. Nadat onze bus helemaal onderin het ruim was geparkeerd, gingen we via alle trappen naar het bovenste dek, waar Kuifje rustig op haar matje kon liggen en wij op een stoel uit de wind van het uitzicht konden genieten. Een prachtig uitzicht, want de reis voerde langs de Finse en de Zweedse Scheren. Dat zijn ontelbare eilandjes voor de kust. De een bewoond, de ander leeg. Vaak eenvoudige roodbruine huisjes, soms enorme huizen, allemaal met een steiger. Als er een bootje ligt, zijn ze thuis. Dit uitzicht verveelt nooit. Halverwege meren we aan op Äland, een groot eiland midden in de Oostzee, aan het eind van de Scheren. Vanaf hier eerst een stuk open zee en dan alweer snel nieuwe eilanden, de Zweedse Scheren. Het lijkt wel alsof alle Zweden een zomerhuisje hebben. We varen vier uur lang langs eilandjes met huisjes, in totaal 24.000 volgens de reisgids.
In Stockholm meren we af midden in het centrum. Een paar kilometer rijden en we zijn op Husbildkamping Langhomen, alleen voor campers dus.