Zweedse nicht

20130813-102716.jpg
We worden met mooi weer wakker midden in het centrum van Stockholm. Na het ontbijt op de fiets de stad in en wie komen we daar net buiten de camping tegen? Juist, collega Hans met Rixt. Zij zijn een weekendje in Stockholm en we hebben voor de lunch afgesproken, maar komen ze nu al tegen. Zij gaan nog even verder wandelen en wij naar het paleis van prins Eugen. We komen daarbij dwars door het centrum en herkennen veel van een vorig bezoek. Het is mooi weer, veel mensen op pad en op de terrassen. Het paleis ligt aan het eind van een mooi park middenin Stockholm. We passeren o.a. Skansen, het lunapark en het nieuwe Abba museum. De prins had een mooi paleis met veel licht. Hij schilderde zelf ook en niet onverdienstelijk. Ook mooie schilderijen van zijn vrienden en een tijdelijke tentoonstelling met mooie portretten. Overal waren bloemen uit de tuin.
Daarna naar het centrum voor een lunch met Hans en Rixt. Super gezellig, helaas even binnen omdat er wat regendruppels vielen. Daarna koffie in de tuin van de kerk op verzoek van Hans. Het was erg leuk om elkaar zo even te ontmoeten in Stockholm. Zij blijven nog een paar dagen, wij zakken morgen af naar het zuiden. Het was alsof we met onze Zweedse nicht op het terras zaten, Rixt kan met haar blonde haar zo voor een Zweedse door. Ze wordt dan ook veel in het Zweeds aangesproken. Het was leuk om even bij te kletsen en na vier weken weer actief Nederlands met anderen te spreken, want we komen erg weinig landgenoten tegen deze reis.

One comment to “Zweedse nicht”
  1. Ben wel blij dat Rixt als de Zweedse nicht in het verhaal voorkomt. Ik heb anders nog wel wat uit te leggen in het Heerenveense…….

Comments are closed.