Zuidwaarts

20130815-173912.jpg
Vanochtend gewekt door het zonnetje dat vanaf de Oostzee op onze camper scheen. Lekker ontbijten aan zee, wat wil je nog meer. Bij de service van dit dorpje horen niet alleen een prima douche en wc, maar ook een wasmachine en droger. Dat trof, want mijn onderbroeken waren op. Ondertussen was de mevrouw van de VVV ook gekomen en konden we gebruik maken van de internetverbinding. Eén login per 24 uur en per apparaat, niks geen open internet, alles beveiligd en afgeschermd. Dus daar zaten we met allebei ons Ipadje aan de tafel in de zon en lazen dat Prins Friso gisteren overleden is. Dat zat er natuurlijk wel in, maar het was toch onverwacht.
Na de lunch op pad naar het Zuiden. Onderweg een stop in Karlskrona, een maritieme plaats met een enorm plein dat op de Unesco lijst staat. Niet superbijzonder, maar een leuk plaatsje. Verder zuidwaarts en op zoek naar een overnachtingsplek. We hadden een leuke camping gezien in Karlshamn. Het meisje van de receptie was vriendelijk en wilde ons de mooiste plek dichtbij het strand wel geven omdat we zonnepanelen hebben, milieuvriendelijk. Maar we hadden niet de juiste de kampeerkaart en moesten er bij haar eentje kopen voor 15 euro. Niet dus. Wij weer verder. In het centrum van dit stadje is een grote haven met aan de ene kant een enorme zuivelfabriek en aan de andere kant een jachthaven en moderne gebouwen bij een groot parkeerterrein. Op dit terrein zijn zes officiële camperplaatsen, waar niemand staat. Verderop aan de rand van de zee zijn veel mooiere plaatsen en daar staan alle campers, gratis. Wij dus ook. De hele avond wordt er naast ons gevist. De gevangen visjes liggen op de kade te spartelen tot ze dood gaan. Morgen naar Ystad, de stad van Wallander.