Han sur Lesse 27-12-2013

20131230-164826.jpg

Vandaag toch vertrokken. We hebben de afgelopen week getwijfeld of we wel weg konden gaan. Pa ligt in het ziekenhuis na een val op de keukenvloer. Hij is zwakjes, maar na een paar dagen hartbewaking ligt hij zonder toeters en bellen op een gewone afdeling. Het ziekenhuis kan nu niet zoveel meer doen. Hij moet aansterken en in beweging in een verpleegtehuis. Vanmiddag is daar een gesprek over geweest.
Nadat we de bus gepakt hadden vanmorgen zijn we op pad gegaan naar het zuiden. Het weer was onstuimig, nat en warm voor de tijd van het jaar. Dat had ook gevolgen voor het verkeer. Veel oponthoud door files. Toch waren we eind van de middag volgens plan in Han sur Lesse, een toeristisch dorpje waar het zomers vast erg druk is. In het centrum is een prachtige camperplaats waar vandaag toch zo’n tien campers stonden. Wij hadden de kleinste.
In het dorpje een biertje gedronken in hotel Central. We kregen er spontaan een schaaltje frikadel in stukjes bij.
Daarna eten in een restaurant dat veel wild op de kaart had. Na de kwartel, wild zwijn en de hazerug terug naar de bus en gezellig even zitten lezen. De kachel hoefde maar heel even aan.
Morgen richting Clermont Ferrand.