Spanje

Oud en nieuw in Arles-sur-Mer was gezellig samen in de bus lekker allemaal hapjes eten en een heerlijke fles champagne drinken, gesponsord door Posthumus & partners, bedankt Fokke. Om twaalf uur stonden we met onze glazen op het strand en proostten we op het nieuwe jaar. In de verte zagen we op verschillende plaatsen mooi vuurwerk. In Frankrijk wordt dat vooral door gemeenten georganiseerd en steken particulieren nauwelijks vuurwerk af. Lijkt me ook een goed plan voor Nederland.
Vanmorgen scheen het zonnetje weer volop. Ontbijten, opruimen, water tanken en lozen en weer op pad. Via la Corniche naar Spanje. Bergje op en dan weer naar beneden naar een volgend stadje met vrolijke huizen aan een haventje. Bij de grens heb je aan twee kanten enorme rangeerterreinen omdat de Spaanse rails wat breder zijn dan de Franse. Daardoor moet alles overgeladen worden.
De oude grensovergang naar Spanje lag er verlaten bij. De gebouwen onder de graffiti. Onderweg in Spanje heerlijk weer, de temperatuur liep op tot een graadje of twintig. Lekker koffie gedronken op het terras aan zee in Cadaques, de plaats waar Dali lang gewoond heeft en Herman Brood ooit opgetreden heeft. We weten dat omdat wij in juli 2001 In Cadaques waren en het bericht kwam dat Herman Brood overleden was. Een plaatselijk cafe had het bericht opgehangen met de mededeling dat hij hier opgetreden had. Het rommelige artistieke van weleer is grotendeels vervangen door wat sjiekere toeristische bedrijven. Ook hebben ze wat tegen campers, ze mogen nergens parkeren en zelfs het centrum van Cadaques is verboden terrein.
Met de ramen open rijden we weer verder naar het zuiden. Net als in Frankrijk kiezen we ook in Spanje voor de tolvrije nationale routes. Prima te doen en mooi volgens planning arriveren we bij camping Blanes in Blanes. Allemaal camperaars op een mooie plek aan de boulevard. We mogen direct afrekenen bij de jongen die de camping onderhoudt.
Vanwege de goede herinneringen draaien we het album Spritz van Herman Brood.

20140101-195641.jpg

20140101-195748.jpg

20140101-195827.jpg