Papa Luna

20140104-170353.jpg

Vanmorgen eerst wat bewolkt, maar al snel brak de zon door. Tijd om de fietsen te pakken en naar de voormalige residentie van Papa Luna te fietsen. Papa luna, oftewel Benedictus de dertiende, was de tegenpaus in de periode dat Rome een Paus had en Frankrijk/Spanje een eigen paus hadden. Eerst in Avignon en later hier in Peniscola.
Maar voor we op pad konden eerst een band plakken. Gelukkig was het maar het ventiel, maar er zat niet een goeie reserve in het bandenplaksetje. Gelukkig had de buurman ook een simsom doosje met wel een stuk ventiel.
Aan het strand stond een behoorlijke wind, waar we met onze zes versnellingen tegenin moesten. Gelukkig was er halverwege een terrasje open met heerlijke koffie in de zon op jaloersmakende rotanstoelen.
De tempeliersburcht ligt wat hoger, dus de fietsen laten staan en lekker naar boven gewandeld. Kuifje was zelfs op haar verjaardag niet welkom in het kasteel. Dus maar om de beurt naar binnen. Een mooi kasteel, maar iets te netjes gerestaureerd.
Nadat ik de burcht had bekeken, kon ik Netty nergens vinden buiten de poort. Die bleek achter het beeld van Papa Luna, uit de wind en in de zon te zitten. Zoeken en bellen en ja hoor, na de tweede keer nam ze op. We hebben elkaar weer gevonden.
Lekker met de wind in de rug terug naar La Volta. Onderweg kopen we nog feesthoedjes bij de Chinees omdat Kuifje vandaag jarig is. De oude dame is vandaag 14 geworden!