Denia

Vanmorgen werden we wakker met een stralende zon aan het strand. De deur open en Kuifje kon lekker naar buiten rennen door de duinen. Naast ons staat een reusachtige Scania truck. Het ziet eruit alsof de bewoners een wereldreis gaan maken, maar daar hebben ze nog geen tijd voor. Ze zijn weer onderweg naar huis met in de hand het routeboekje van de WOMO’s, handige Duitse boekje van wohnmobil-reizigers vol met praktische tips en handige plekjes. Wij vinden ze ook heel handig.
Na ontbijt en strandwandeling koersen we zuidwaarts op Denia. We rijden eerst door de rijstvelden van Valencia. Wij kennen Valencia natuurlijk vanwege de sinaasappels en die zie je hier ook ontzettend veel, maar Valencia heeft ook nog een groot gebied met rijstvelden. Het zonlicht spiegelt mooi in de waterige velden. Je blijft foto’s maken.
Onderweg zien we langs de hele kust allemaal hoge flats voor toeristen. Die zijn er alleen nu niet, dus is het doods en leeg tussen de flats. Het stukje kust tussen Oliva en Denia heeft ook huizen en appartementen voor toeristen, maar geen hoogbouw, dat maakt het een stuk vriendelijker. Wij vinden een mooi plekje op camping Los Patos en genieten de hele middag van het heerlijke zonnige weer.

20140106-195910.jpg

20140106-195927.jpg

20140106-195938.jpg

20140106-195944.jpg