Korcula klein Dubrovnik

Vandaag een kort uitstapje naar Korcula. Dit is een eiland met de grootste stad met dezelfde naam. We kunnen in een half uurtje overvaren en zijn wel benieuwd. Het stadje is bekend als klein Dubrovnik. Wij vonden vorig jaar Dubrovnik wel heel erg mooi, maar bijna té mooi gerestaureerd. Daarnaast kon je over de koppen lopen. Natuurlijk we zijn zelf ook toerist maar als je cruiseschepen en busladingen over je heen krijgt is dat minder leuk. Maar goed dat verwachten we niet in Korcula.


Het ligt er prachtig met hetzelfde silhouet als Dubrovnik. Mooi haventje en ook hier aanmeren gelijk in het stadje.


Paar dagen na ons bezoek rijden we langs Dubrovnik, vanuit de auto een foto gemaakt van Stari grad ( oude stad) van Dubrovnik. Wel goed te zien de overeenkomsten.


In Korcula hebben we het stadje fijn rond gelopen. Inderdaad veel ruzzzzzztiger en heel mooi. Meer authentiek, maar minder te zien. Proef de sfeer.De mooiste kerk slaan we over, want uit principe  betalen we niet om een kerk in te mogen, je zou er bijna van gaan vloeken. Maar er is meer te zien, en dat is ook bijzonder.

Er ligt een claim van Korcula dat Marco Polo geboren is op Korcula en dan pas naar Venetië is vertrokken en zijn grote reizen heeft gemaakt. Dus heeft Korcula een hoog Marco Polo gehalte….Hierbij nog een aanvullende vlog click op :