Butrint een klassieker

Vandaag vroeg op pad naar Butrint waar je de klassieke oudheid uit de grond ziet komen. De weg ernaar toe zou maar 6 km zijn dus wij op de fiets. Helaas nogal heuvelachtig dus dat is niet te doen. Anne terug om de auto te halen,hij pikt mij onderweg op met de fiets. Dan komt Anne er achter dat hij zijn cameratas op de camping heeft staan, dus weer terug naar de camping. Ik koop in  het dorpje wat broodjes. Als ik de bakker uitkom, spreekt een man mij aan met goedemorgen! Ik groet hem terug alleen blijkt het en Griek van Korfoe te zijn die een dagje in Ksamil is. Zijn dochter is dierenarts in Amsterdam en hij zag me uit een Nedelandse auto stappen. Even leuk gesproken over  onze hoofdstad. Dan snel de andere boodschappen. Ondertussen is Anne terug maar kan me niet vinden. Een Griek spreekt hem aan en zegt dat ik die kant ben op gelopen en dat hij maar boft met zo’ n leuke vrouw. Anne snapt er helemaal niks van en belt mij op waar ik uithang. Uiteindelijk 1,5 uur na vertrek komen we in Butrint aan. Er is weinig parkeer ruimte en onze bus neemt toch wat plaats in. We zetten hem keurig achter een werken an de weg bus, dat mag niet. Ik snel naar buiten en om in mij. beste Albanees lukt het om te blijven staan, het bord wordt even verzet. 


Butrint zelf is prachtig, de temperaturen lopen flink op maar de route langs de opgravingen zijn heerlijk beschut door bomen. We drinken erg veel water anders is het niet te doen. Veel zaken liggen nog onder de grond, want helaas is er niet veel geld voor. Je kunt er rustig over 5 jaar weer naar toe want dan is er vast weer meertje zoen. Een schatkmEr voor iedere archeoloog.