Giroklaster en Blue Eye.

Onderweg naar toch weer een beetje een Noordelijke route, komen we langs Giroklaster. Deze plaats is bekend omdat Enver Hoxa er vandaan komt en omdat de plaats nog veel mooie statige huizen heeft. Dit is bijzonder omdat inAlbanie in het kader van de vooruitgang juist dit soort karakteristieke woningen of gebouwen worden plat gewalst. Het doet ons een beetje denken aan de woningen in Appingedam. Die met de hangende keukens boven het Damsterdiep. Inderdaad mooie binnenstad, maar ook hier veel vergane glorie en wij vinden het wat overtrokken  t.o.v. de informatie die wij hebben gelezen. Onderweg van Düres naar Giroklaster komen we langs een bijzondere spot. De Blue Eye. Dit is een waterbron, die wel 45 meter diep is en veel water naar boven laat borrelen. Als je in de bron kijkt lijkt het op een oog met een diepblauwe iris met aan de randen lichtblauw. Heel mooi en vooral ook de ligging, in een bosrijk gebied waar ontzettend veel libelles en vlinders te vinden zijn. Moeilijk om op de foto te krijgen, maar het is echt prachtig.


We willen naar het eiland Brac, maar dat kunnen we niet halen dus logeren we een nachtje op een voor ons bekende camping ten zuiden van Dubrovnik, Camp Kate. De camping heeft t.o.v. vorig jaar vernieuwd sanitaire( dat mocht ook wel) en we gaan heerlijk eten beneden in de baai. Zo’ n 80 treeën naar beneden, maar wat een aantal wijntjes en een voed maal is naar boven lopen net even lastiger, maar we halen ons bedje en slapen heerlijk.