De Bazaar in Kashan en de Mosjed a Agha Bozorg

Na de siësta weer op pad, eerst naar de Bazaar. Net als in alle andere Bazaars in Iran, tenminste dat verwacht ik, allemaal dezelfde spullen. Goud, of wat er voor door moet gaan, tapijten, huishoudelijke artikelen, kleding, schoenen en thee, en hier rozenparfum. Absoluut niet ons geurtje, maar je wordt er wel mee besprenkeld. Het mooie van deze bazaar is dat hij al heel oud is, 19 e eeuw en veel originele ornamenten. Heerlijk om door heen te lopen, maar het ultieme souvenir nog niet gevonden. Misschien wordt het wel een mooie theepot:) Wel veel aanbiedingen op dat gebied: Real China… ook veel antiek, zoals een Afghaanse jas, een oude sitar of een samowaar. Maar om daar 3 weken mee door Iran te reizen….

 

Op naar de moskee, deze is ook wee prachtig, bijzondere hier is de zware houten deur, met verzen uit  de Koran. Op de binnenplaats hangen veel jongeren rond, komt waarschijnlijk ook omdat er een madrash( koranschool) in zit. Door de mooie inhammen en fijne poorten met mozaïeken is het ook een geliefde plek voor jonge verliefde Iraniërs om hun liefje met en zonder hoofddoek op de foto te zetten. Dit keer werden we op de foto gezet door een oud stelletje uit Madrash. Spraken een beetje Frans, en ook nu weer alle goeds voor ons. Mooi licht omdat we aan het begin van de avond daar zijn.
Hoorden via Greet dat er een beste overstroming is geweest, langs de weg 21. Hier zijn wij de afgelopen dagen ook overheen gereden. Niks aan het handje tien wij er waren,soms heb je geluk nodig, juiste moment op de juiste plaats te zijn of dus juist niet.

 

Een reactie op “De Bazaar in Kashan en de Mosjed a Agha Bozorg”
  1. Prachtige foto’ s en reisverslag! Lees het met veel plezier?? Thxs en groetjes Jacqueline

Reacties zijn gesloten.