Sinaasappels zijn net uien

In deze regio Valencia is er veel verbouw van fruit. Sinaasappels, mandarijnen, pommelo’s alles groeit hier om je heen, Prachtig gezicht al die bomen vol met vruchten. Naast de kleuren zijn vooral de geuren heerlijk. Vandaag hebben we gefietst tussen de fruitboomgaarden door. Er ligt een fietspad van Oliva naar Denia en dan rijdt je dus tussen al het fruit .Omdat wij dit niet kennen vind je dit dus reuze mooi. Maar volgens Anne die wel wat nuchterder is in dit soort zaken, zijn de sinaasappels hier net als bij ons uien of suikerbieten. Al dat fruit wordt niet alleen verkocht, maar ook verwerkt. Je ziet hier dus grote fabrieken waar sap en jam wordt gemaakt. Wij doen ons best om de vitamientjes binnen te krijgen en beginnen ‘ s ochtends met een verse jus plus grapefruitsap. Door de dag heen eten we nog wel wat mandarijnen. Aan het strand vandaag lekker op een terras gezeten en wat tapas besteld. Geen sapje maar wel fruit wat gegist is tot een heerlijk glas wijn. Aan onze gezondheid wordt dus hard gewerkt.

20140112-185928.jpg

20140112-185943.jpg

20140112-185936.jpg