Dali revisited

DSC_6564Vandaag naar Girona en Fiqueres, plaatsen waar we in 2001 eerder geweest zijn. We hoefden in Girona dus niet naar het museum over de cinema, een mooi museum overigens. We gingen wel naar het kunstmuseum in het oude deel van Girona. Een ingewikkeld oud gebouw met verschillende etages en tussenetages. De eigen collectie was niet bijzonder, wel de tijdelijke expositie over Pep Colomer, een graficus en meubelontwerper die op latere leeftijd is gaan schilderen. Daarna door naar Fiqueres, naar het Theatermuseum van Dali. Het blijft een heel bijzonder museum van een bijzondere kunstenaar. Onze kinderen vonden het in 2001 geweldig. Dat is het ook met alle gekke dingen die hij daar gemaakt heeft. Een cadillac met drie poppen er in, een groot bronzen beeld ervoor en een schip er hoog boven. Uit de gril komt muziek. Zo zijn er overal gekke voorstellingen. Hierna gingen we Spanje verlaten. Bij de grens was een enorme fuik opgezet door de politie, compleet met een matje met spikes om banden te perforeren. Verderop kwamen we nog meer politie tegen. Gelukkig geen actie. Vlakbij Narbonne staan we op een camperplek aan zee. Nu veel ruimte een een goeie plek, maar ’s zomers zal het hier wel een heksenketel zijn.