Onderweg en Monesterio

Het is wel een stuk rijden zo naar het zuiden aan Spanje. Zeer verschillend landschap. Tussen Burgos, Palencia en Velodidad is het eigenlijk een saai stuk. De grond is geel, beige en ook de gebouwen verdwijnen als het ware in het landschap. Kilometer naar kilometer, ook dat is reizen, kilometers maken. Veel vergane glorie, veel benzine stations en verlopen motels, soms alleen nog een staketsel wat is overgebleven uit vroegere tijden. Na Velodidad, meer afwisseling van keurige stukken grond die kaarsrecht zijn geëgd. Met het licht er overheen is het mooi om te zien. Ook meer afwisseling in hoog en laag, en veen olijfbomen. In Monesterio op een camperplek. Aan de raden van het dorp. Levendig, en veel cafe’s en restaurantjes. Heerlijk gegeten , wel even wennen aan de Spaanse eettijden. Vanaf 20.30 kun je er terecht. Klein misverstand over de kaart, hier spreekt me alleen Spaans. Ik dacht dat de voorgerechten in tapas -vorm en normale portie waren. Dus bestelden we drie voorgerechten om te proeven en te delen. DEhoeveelheid waren gewonen porties, dus hebben we ipv 3 gangen drie voorgerechten gegeten. Superlekker maar de bediening dacht natuurlijk wel: vreemde buitenlanders. Het uit eten gaan in Spanje is niet alleen erg lekker maar ook qua prijs zeer betaalbaar. Dat komt natuurlijk door de kosten van het personeel de hier erg laag zijn, maar als klant is het wel fijn.