De blauwe stad Chefchaouan

Ook in Marokko hebben ze een blauwe stad. In Oost-Groningen is de afgelopen jaren een nieuwe stad ontwikkeld waar mensen met wat veel centjes konden gaan wonen, aan het water. Hier in het Rif gebergte is ook een blauwe stad, deze wijst niet op een woonwijk, maar een eeuwenoud stadje waar de kleur blauw de overhand heeft. Het stadje ligt tegen een berg aan en van verre zie je de huizen en gebouwen tegen de berg geplakt liggen. Wij hadden mazzel, een schitterende zonnige dag ,met een strakblauwe lucht. Deze versterkte nog meer de blauwe omgeving. Veel huizen zijn blauw geschilderd, bloembakken, taxi’s( blauw met beetje wit), de auto die de kaasjes brengt, de kratjes, tafeltjes, stoeltjes, muren,deuren, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook is het stadje alcoholvrij, dus lid van de blauwe knoop. Het geeft een bijzondere sfeer, en je blijft fotograferen. Kijk maar eens naar deze fotoserie. Het enige wat ik niet heb kunnen ontdekken zijn de blauwe mannetjes, geen smurf gezien.