Moulay Bouselham

Onze camping ligt aan een mooie lagune. Na een regenachtige nacht worden we wakker met zon en wolken. Er is plaats vrij direct aan het water, dus ik rijd de bus daar naartoe. Netty ligt nog in bed en schrikt zich een hoedje van de plotseling vertrekkende bus. Gelukkig gaan we niet ver. ‘s Middag aan de wandel door het dorp naar het strand. Eerst kijken we even bij het haventje en alle bedrijvigheid daar. Er is vis gevangen en dat wordt daar schoon gemaakt en verhandeld. Sardientjes, inktvis en enorme krabben.

Je kunt zien dat hier in het seizoen best wel veel toeristen komen. Een groot plein bij de moskee en veel winkeltjes en horeca richting het strand. Het is heerlijk om over het strand te lopen, mooi weer en enorme golven. Vanaf het strand zie je de lagune mooi liggen. Via trappen klimmen we door het oude dorpje weer omhoog. Op een terras in de zon drinken we een Marokkaanse thee, muntthee met suiker. Netty legt de verzameling mooie schelpjes van het strand er even naast voor de foto.
Terug op de camping breng ik eerst twee boekjes terug naar de Belg Mark Pas. Hij bracht de boekjes ‘s morgens langs met het verhaal dathij onderweg altijd schreef en dat hij ondertussen twee reisboeken, een aantal romans en thrillers had geschreven. Wij mochten de reisboeken wel even lezen en konden ze daarna met korting kopen of weer terug brengen. Na twee verhalen besloot ik tot het laatste. Niet erg sterk geschreven. Hij geeft nogal af op andere camperaars, terwijl hij zelf totaal onvoorbereid in de winter naar Polen afreist en daar alles laat bevriezen bij min 20. Dat ik de boekjes weer terug bracht, werd niet zo gewaardeerd.