Biertje in Asilah

 

Korte route over de  autoroute naar Asilah. Keuze vooral om dat het aan de kust ligt en het van daaruit zo’n 80 kilometer is naar Tanger Med. We blijven hier twee dagen.Bedoeling om lekker in het zonnetje te zitten en te genieten van het strand en een mooi boek Dat lukt allemaal prima. Camping Saada wordt niet goed beoordeeld maar we komen er wel terecht. De hoger scorende buurman waar we eerst gaan kijken is één grote bende, slechte plaatsen, schots en scheef en rommel. Uiteraard een Marokkaanse camping maar de douches en wc’s zijn oud maar schoon. Helaas geen wasmachine dus toch maar de good old Tupperware emmer zijn werk laten doen. De rest doen we wel in Spanje. Zo tegen vieren naar het stadje gewandeld. Nog steeds prachtig weer. Veel mensen op de boulevard en op het strand, veel voetballertjes. Altijd leuk om te zien hoe behendig ze met een bal kunnen pingelen. Bij de ingang van het ommuurde stadje staan ook campers bij de stadsmuur. In de medina is het vooral heel schoon. Misschien komt dat ook wel omdat je overal de blauwe lucht ziet. Je loopt de hele tijd buiten. Ook veel street- art wat het geheel een wat modernere en actuelere uitstraling geeft.

In de laatste zonnestralen nog even een terrasje pikken. Misschien hebben ze hier wel een wijntje. Dat is wel wat overvragen, maar ze hebben wel een biertje. HEERLIJK!

Dat is ons eerste biertje op een terras in Marokko. Deze smaakt natuurlijk extra lekker. Anne gaat betalen en voor de prijs van een complete maaltijd rekent hij af. Het kost wat maar dan heb je ook wat. We eten bij de overbuurman een voortreffelijk maal met salade van verschillende groentes, vis en shis kebab. Prima klaargemaakt, en forse porties.

 

Gelukkig hoeven we niet ver en rollen we zo ons bedje in.