Fijne vrienden en lekkere laatste dagen

Nadat de bakker en de wijnboer langs geweest waren, konden we vertrekken. Ons reisdoel was Cabo de Palos waar een camperplek bij de vuurtoren is. Mooie plek, maar de vuurtoren wordt bedreigd door projectontwikkelaars. Protesten zijn zichtbaar op de trappen. Terecht als je ziet wat de projectontwikkelaars verder hebben aangericht aan deze mooie kust. Er loopt een lange weg met duinen door de zee, met daarachter een lagune. Op de kaart zie je niet dat die strook helemaal vol gebouwd is met hoogbouw. Nu nog rustig, maar wat moet het hier zomers verschrikkelijk zijn. Heerlijk geslapen onder de vuurtoren.

De volgende dag naar Murcia. We parkeren in een buitenwijk bij de Ikea en andere grote winkels. Daar kun je met een tram naar de binnenstad. Prachtige oude binnenstad aan de rivier. De oude kathedraal bezocht die vroeger moskee was. Je kunt het nog zien aan de hoge ‘losse’ toren. Wel in sneltreinvaart er doorheen gejaagd, want de kathedraal gaat om 13.00 uur dicht voor de siësta. Lunchen aan de rivier en daarna naar de camperplaats Huerda de Murera, waar we afgesproken hebben met Jan en Tineke en Fekke en Regina. Het is even zoeken, maar dan vinden we ze middenin een citroenboomgaard. Een gezellig weerzien.

De volgende dag vertrekken Fekke en Regina naar Granada en gaan wij met Jan en Tineke naar een dorpje verderop waar een gezellige weekmarkt is. Koffie gedronken in een café waar mooie foto’s aan de wand hingen van een stierenvechter. Wij vonden hem sprekend op de barkeeper lijken. Dat gaf veel hilariteit onder de bezoekers. ’s Avonds binnen een spelletje gespeeld vanwege de regen. Opeens alle licht uit. Bus aangesloten op stroom en alle licht deed het weer, alleen ging het grote licht niet meer uit, bleef op de laagste stand branden. Appje naar Martijn bracht de oplossing, schakelaar Türk aus uitzetten en inderdaad het licht was uit.

Daarna via de ‘groene route’ richting Granada. Schitterende route door ruig en kaal landschap. Lunchen op een camperplaats in Pueblo de Don Fabrique.

Geweldig plekje, maar de lucht trekt wat dicht, dus maar doorrijden naar Granada. Vlak voor Granada zit een campinkje waar vandaan je met de bus naar het centrum kunt. Handig, want wij weten hoe slecht je met een auto in het oude centrum uit de voeten kunt. Fekke en Regina staan toevallig ook op deze camping. De volgende ochtend ‘even’ wassen. Het apparaat gaat maar door en wij willen graag de bus halen. Een buurvrouw biedt aan de was uit de machine te halen en bij onze camper op te hangen. Super. Wij lekker met de bus naar Granada. In de stad herkennen we veel dingen van een eerder bezoek. Toen zijn we niet in de kathedraal geweest. Dat doen we nu wel. Het is allemaal goud wat daarbinnen blinkt (zei Fekke ook al). Ontzettend veel oude ‘schatten’ zijn tentoongesteld in de Schatkamer, maar op een bijzonder knullige manier met punaises en spijkertjes vastgezet. Heerlijk gewandeld door de oude wijken Albaizin en Alcazaba, waar we een paar jaar geleden in een huis gelogeerd hebben. Heerlijk geluncht op een terras met uitzicht op het Alhambra en op de achtergrond de sneeuwtoppen vaan de Siera Nevada.

 

Voor vertrek richting Malaga nog even de bus goed schoonmaken. Dan naar Malaga. Daar vinden we een mooie camperplek op het strand op drie kilometer van onze stalling.

Veel locals staan hier met hun camper op het strand. Heerlijke plek voor de laatste dag. ’s Avonds heerlijk gegeten in een  visrestaurant bij het strand. De volgende ochtend vroeg op pad, want ons vliegtuig vertrekt om 6.30 uur. Gelukkig zijn ze bij Marbenjo 24/7 open en hebben ze op ons gerekend. Limoe in de stalling en wij met het busje naar het vliegveld. In Eindhoven staat Ans voor ons klaar en kunnen we gezellig bijpraten voor we weer huiswaarts gaan.