Tavira, tegels, deuren en een oude bekende

Heerlijk gewandeld aan zee, het werd al eb, dus wij waden op de goede plekken naar de kustlijn. Wat een bijzonder mooi landschap. Toch verder er is nog veel moois te zien. Tavira is onze eerste stop. Heel mooi stadje aan de kust. Hier gaan veel mensen met bootjes naar de stranden waar wij net vandaan komen. Stad staat in open verbinding met de zee, getijdenhaven is altijd leuk. Mensen zijn aan het zoeken naar schelpdieren, onder de bruggen en dat geeft prachtige plaatjes.

Sowieso zie je hier nog veel oude huizen die aan de buitenkant betegeld zijn. Portugese tegels, in soorten, maten en kleuren. Prettige sfeer om hier wat door de straatjes te slenteren, kopje koffie op een terrasje, vers broodje kopen, kortom vakantie. Stadje is wel onderhouden , maar niet zo heel gelikt allemaal, beetje shabby chique.

Anne heeft veel mooie oude deuren gefotografeerd, wordt een thema schat ik zo in. Vooraan in de stad groot parkeerterrein waar de bus kan staan. Staat naast een verlengde Mercedes. Als we terugkomen komt de man uit zijn auto en vraagt of wij 3 jaar geleden in Kroatië waren. Ik herken hem gelijk, camp Kate, Dubrovnik, de man die goede tips gaf toen wij daar stonden nadat onze auto was aangereden. De Engelsman die vroeger auto taxateur is geweest. Hij is super enthousiast om ons weer te zien en helemaal hoe mooi de auto is gerepareerd. Anne en hij gaan samen nog even beide auto’s langs. Hij gaf aan dat hij zich een stuk beter voelt dan 3 jaar geleden want hij is nu weer single! ‘s Avonds lezen we een mail dat de rechter uitspraak heeft gedaan over die aanrijding. Wij zijn vrijgesproken en de tegenpartij moet alle schade plus kosten van de rechtszaak betalen. Nu nog afwachten of er nog een hoger beroep komt. Maar goed nieuws is het zeker. De cirkel lijkt nu bijna rond.