Silves, Ingrina, Sagres en Praia do Cordoama

Silves is een oud vestingstadje waar de moren lang stand hebben gehouden. Van hun kasteel zijn de muren en contouren bewaard gebleven. Wij wandelen vanaf de rivier het stadje omhoog naar kerk en kasteel. Onderweg fotografeert Netty allemaal elektriciteitskastjes die beschilderd zijn met allerlei taferelen. Veel gezellige winkeltjes en restaurantjes. Bij een atelier van Congolese kunstenares mooi kunstwerkje gekocht van een ooievaar.

 

 

We overnachten op camping Ingrina, een hippie-achtige camping waar het eerder rommelig en slordig is dan alternatief. Bovendien veel te duur voor wat het is. Wel een leuk en gastvrij restaurantje. Een bijzonder aardige kokkin en gastheer. Een Nederlands meisje probeert allerlei kruiden aan de man te brengen. Ze heeft eindelijk haar ‘passie’ gevonden.


De volgende ochtend maar snel weer verder langs de zuidkust naar het westen. Ons doel is Sagres en Cabo St Vincente. Op onze huwelijksreis waren we er ook. Toen was het ietsje minder druk. Blijft mooi. Er staat nog steeds een kraampje dat de laatste braadworsten voor Amerika verkoopt. Sagres is een winderig surfdorp.

Verder aan de westkust vinden we een prachtig strandje, Praia do Cordoama, waar we op het parkeerterrein kunnen staan tussen andere (surf)campers. We blijven er twee nachten.