Cabo de Espichel en Sintra

Punt in zee waar een pelgrimsklooster de trigger is. Het weer is ondertussen meer wind dan zon geworden. Je kunt op een parkeerplaats staan waar ook een Dixy als openbaar toilet bedoeld wordt. Mwah niet écht een fijne plek. Het klooster zelf is wel bijzonder maar je kunt je bijna niet voorstellen dat je hier op deze afgezonderde plek woont. Er is gewoon niks, alleen zee, wind, en rotsen. De vuurtoren is aan de andere kant, we rijden er even naar toe, maar besluiten toch om hier niet te overnachten. Helemaal als we lezen en zien dat er overal glas licht, van ingeslagen ruiten. Terug naar Sesimba en naar de municipal waar we prima kunnen staan. Lekker bakje koffie op het terras van de camping met goede Wifi.

Via Lissabon met de camper over de grote brug over de Taag. Ons tolkastje werkt niet naar behoren, een luide toeter gaat als wij de brug afrijden. We verwachten dat we aan de kant worden gezet,maar het blijft bij alleen het geluid. Het grote Christusbeeld, waar de andere in Rio de Janeiro staat, rijden we voorbij, écht heel groot.

We rijden naar Sintra, een plaats waar de koning zijn buitenverblijf had,met prachtige tuinen. Een historische stad waar veel mensen vanuit Lissabon een dagje naar toe gaan. We parkeren onze camper bij een voetbalstadion van de plaatselijke FC Sintra. We gaan lopend de stad in, nogal heuvelachtig dat wordt de kuitspieren trainen. Er rijden veel tuctucs rond. Het verkeer lijkt op Groningen, allemaal éénrichtingsverkeer. We bekijken de paleizen, en de mooie tuinen. Veel rococo stijl en barok, dus ook veel marmer en goud. Wel een hele leuke sfeer. Het weer wordt er niet beter op, zeker niet koud, maar af en toe wat motregen. Morgen maar weer verder op ontdekkingsreis.