Praia da Costa de Lavos

Vanuit Perniche noordwaarts langs de kust. We wilden eerst naar camping de Klomp, een camping van een Nederlands stel waar we goede verhalen over hadden gehoord. Bij nadere bestudering van hun site ontdekten we dat ze belachelijk hoge prijzen vragen en eigenlijk helemaal niet op een mooie locatie zitten. We komen er toevallig langs, omdat we daar de afslag van de snelweg nemen. Wij gaan naar de kust, naar het kleine dorpje Costa de Lavos. Aan het strand zijn prachtige camperplaatsen met overdag toiletten en een douche bij het strand. Geweldig plekje bij een heel mooi zandstrand. ’s Avonds lekker eten bij het restaurantje op de hoek. Geen menukaart, gewoon eten wat de pot schaft voor 11 euro. Glaasje wijn of bier erbij, heerlijk. De enthousiaste uitbater moet lachen als we aankondigen dat we morgen weer komen. Dat gaat niet, want dan zijn ze dicht. Dicht? Ja, dicht op zaterdagavond, moet kunnen in het hoogseizoen. De volgende morgen komt er wel een bakker langs met heerlijk verse broodjes. Prima plekje. Je kunt er ’s morgens vroeg ook verse vis uit zee kopen. De vissers hebben een techniek met een bootje, een lange lijn en een tractor om alles weer binnen te halen.