Blyde River

Ons eerste doel is de blijde rivier, oftewel Blyde River. Het eerste stuk gaat vlot over mooie vierbaans tolwegen. Het is eerst nog wat wennen aan het stuur rechts en links rijden, maar de auto rijdt heerlijk. Onderweg veel mensen lopen, hangen, zwaaien enzovoort. Veel 4×4’s met een laadbak vol mensen. We rijden door een schitterend landschap, heel ruim en wijds. Onze eerst kampeerplek is op een oud landgoed aan de rivier. Er zijn 11 hele ruime kampeerplekken, kompleet met braai en stroom. Dat hebben we wel nodig om onze koelast op temperatuur te houden, want we schrikken ons lam als we de deur open doen. Het is buiten ontzettend warm, 48 graden horen we later. Omdat we laat in de middag aankomen, tent opzetten en wat drinken en dan koken voor het donker wordt. Schitterend luxe washok met heerlijke douches.

’s nachts een enorm onweer. We liggen te schudden in onze daktent. Het koelt wel lekker af. Nadat de buien weg zijn de volgende ochtend, het terrein maar even verkennen en lekker lunchen op het terras van het theehuis. Echt mooi oud koloniaal sfeertje.

Daarna naar het natuurpark vlakbij. Aan het eind van de weg een stuwmeer waar je een rondvaart kunt maken. Er zijn ook watervalen, maar daar mogen we niet naartoe. Er wordt een film opgenomen. Dan een ander pad in, waar aggregaten staan te brommen. Ook hier is de filmploeg bezig, maar er is niemand. Hangt wel veel apparatuur. Gek, want overal wordt alles bewaakt. In dit park zien we ook onze eerste wilde dieren. Herten met witte strepen op de rug en mooie vogels. We worden gewaarschuwd voor krokodillen en hippo’s, maar niks gezien.