Gamelodge Mohlabetsi II

Gisteren begonnen met het slikken van malaria tabletten. Geen pretje, maar uit ervaring weten we dat we de vorige keren geen bijwerkingen hebben gehad. Dat geeft de burger moed. We gaan foerageren in Hoedspruit. Lijkt bijna op Amerikaans dorp, op een kruising van wegen ontstaan. Heel erg druk iedereen is bezig met inkopen voor oud en nieuw, vooral in de drankwinkel is het erg druk. Alcohol wordt apart verkocht. Nadat we de poort van dit park binnen zijn zien we zomaar twee olifanten op ruim 50 meter afstand, we worden er helemaal lacherig van, we wisten toen nog niet dat we veel dichter bij deze beesten zouden komen. In een Out of Africa sfeer met ontvangst van Nina en Happiness( Afrikanen in de horeca hebben vaak twee namen) die ons naar onze rondavel brengen. Prachtig ingericht, met vooral heerlijk bed, alles in stijl. Ook heel leuk is dat we fijne buitendouche hebben. We vallen gelijk met de neus in de boter, want omm14.00 uur is het lunch onder bomen voor de lodge.

We worden hier echt super verwend. We bestellen een fijne fles rosé die voor kamer 5 wordt bewaard zodat we hem morgen verder kunnen drinken. Lekker relaxen in de tuin en dan Sil it heve. Onze eerste safari. Ongelooflijk maar gelijk als we van de weg af zijn vinden Hamilton(driver) en Doktor( tracker) een leeuw ( mannetje) die lui onder een struik lag. Hij draait zich nog eens lekker om, loenst met één oog en laat zijn mannelijkheid in volle glorie zien. Eerlijk waar wist niet dat je zo dicht de beesten kunt naderen. Hamilton gaf aan dat we absoluut niet direct mogen gaan staan, zodat het beeld van de auto verandert en het dier kan schrikken. Wij zitten met Franse familie, opa en oma, zoon en schoondochter en twee kleinkinderen in de auto. Opa wil de beste foto en film maken en gaat staan. Daar word ik niet goed van, het is geen dierenpark. Moet dan gelijk aan het filmpje van de Franse familie denken die in de Beekse Bergen gingen picknicken.

Onze driver en gids spreekt de man zeer streng toe, en dan is het ook voor opa duidelijk; ZITTEN!


Zo bijzonder om dit mee te maken! We zien heel veel dieren, zie ook eerdere blog. Meest spectaculaire was de zoektocht en het volgen van de luipaard, in de schemer, met een grote lamp, dwars over boompjes en struiken heen. Ook het hol van een hyena met twee jonkies was adembenemend dichtbij, en ook schattig hoe de kleine hyena’s zich als jonge hondjes gedragen met hun moeder. Maar de tanden van de moeder, zijn allesbehalve schattig. Ook de giraffe met jong die in de middagzon bij elkaar komen en zo prachtig opgaan in hun omgeving. De prachtige bomen met de dieren en de ondergaande zon is echt een plaatje. We doen 4 x een gamedrive en ‘s avonds eten we in de boma( vuurplaats) alles met witte tafellakens, en kaarsjes. Wat een geluksvogels zijn wij.

One comment to “Gamelodge Mohlabetsi II”
  1. +jullie verhaal gelezen,wat een geweldige reis en avontuur,prachtige foto,s en leuk om te lezen hoe het jullie vergaat,goede reis verder en veilig weer naar huis. liefs Cobie

Comments are closed.