Oud en nieuw in Kruger park

Vanochtend om 04.30 ging de wekker, de game drive in de ochtend start om 05.15. We krijgen bakkie koffie en thee en cake en dan gaan. Na het heerlijke ontbijt, met omelet en vers fruit, is het afscheid nemen van andere gasten. Nederlandse juf uit Limburg met een voorliefde voor wilde honden, zij was daar al vanaf 22 december en elke dag twee gamedrives. Leuke Zweedse familie en de Fransen.

Vandaag met de auto door Kruger en eind van de middag, voor 17.00 uur bij de camping Mallalene zijn in het Zuiden van Kruger park. Na alle administratie, ja mensen hier wordt veel bijgehouden en gekopieerd,mogen we dit gevaarlijke park in. Nou ja, alle aansprakelijkheid wordt weggenomen als je overal op borden en de papieren aangeeft dat het gevaarlijk is en dat je er dood kunt gaan, je kunt bezeren maar dat Kruger hier voor gewaarschuwd heeft. Ook hier rijden we het park in en volgen de H3 route richting het zuiden. We zien vooral heel veel olifanten, nyala’s en impala’s en wrattenzwijnen. Akuna matata!. Prachtig landschap, ruig , veel rotsen en afwisselend met water. Zie je geen dieren zou je best wel even willen uitstappen, maar dat kan dus niet onderweg. Kruger is drie keer zo groot als België dus je ziet maar een gedeelte.

Bij het inchecken aan de poort kunnen we naar de camping. Een grote olifanten familie moet ons eerst nog even passeren. Dat gaat allemaal rustig en vredig. Een grote neushoorn laten we lekker op afstand. De camping is beveiligd met een netwerk met stroom erop. Voor onze plek langs loopt een hyena, waarschijnlijk wordt hij hier gevoed door campinggasten zodat hij steeds terug komt. Goede voorzieningen voor kampeerders.

Bij ons komt een Nederlands stel staan, hele grappige mensen. Hij beetje type nerd, maar wel super sociaal en wil je overal bij helpen. Zij redeneert alles terug naar nul, en heeft grappige cynische opmerkingen. Omdat we al wel heel vroeg op waren, beginnen we om 22.00 uur maar met de champagne. Ook haal ik ons vuurwerk uit de tas. De buren hebben hetzelfde vuurwerk mee en we gaan toch nog maar even buurten. De champagne wordt gedeeld, en wij drinken Amehoela, soort van Baylies. Buurman Klaas verrast ons met een oliebol. Hij heeft deze op 22 december gekocht en meegenomen. Het idee is natuurlijk mieters! Maar je kunt er iemand mee vermoorden, zo hard! Klaas Oliebol, geweldige geste! Nadat we 21 uur op waren hebben we ons plekje maar opgezocht, heerlijk slapen en morgen gezond weer op.