Hippotrail en regen

Flosje heeft ons geadviseerd de Hippotrail te lopen, een mooi wandelpad van 6,8 kilometer langs de hippovijver en een broedende krokodil. Wij kopen een kaart en gaan op pad. Als we met de kaart in de hand staan te zoeken naar de juiste richting, remt een ranger op een ATB en vraagt waar we heen willen. Als hij hoort dat we de hippotrail willen lopen roept hij: “you are already lost” en wijst ons de juiste weg of pad in dit geval. Tussen struikgewas, varens en bomen lopen we langs kabbelende riviertjes een prachtige route. Het is warm, het pad stijgt en daalt en wij zweten ons uit de naad. Maar het is prachtig, we zien zebra’s, Kudu’s en Pumba’s op onze route. Maar de Hippo’s zien we niet. Het meertje waar ze moeten zitten, is helemaal leeg. Ook geen krokodillen. Wel mooie vogels, gele die kunstige nestjes bouwen en een hele mooie fel rode.

Flosje heeft al verteld dat het elke dag om drie uur gaat regenen en helaas vandaag klopt het. En het houdt niet meer op. Het blijft uiteindelijk doorregenen tot half vijf de volgende ochtend. Omdat ons kampeervoertuig geen luifel heeft, gaan we lekker onder de overkapping van het washok zitten. Frank en Flosje komen er gezellig bij en vertellen over Amsterdam en Afrika. De Zuidafrikaanse buren bieden spontaan een paraplu aan als we naar het restaurant willen. Buurman zelf krijgt overigens nauwelijks natte kleren, want hij loopt steevast rond met alleen een sportbroekje aan. De tent is gelukkig goed waterdicht, alleen dat getik van de regen de hele nacht ….