Bushbaby Lodge

Vandaag verlaten we Swaziland. De grensfaciliteiten verlopen vlot. Een gospelkoor in vol ornaat is ons voor, maar ze gaan jammer genoeg niet zingen. Stempeltjes en papieren, we zijn weer in Zuid-Afrika. In Hluhluwe ( spreek uit Sjoesjoe li) gaan we naar de Spar. Via een dirtroad komen we bij Bushbaby lodge aan. Eigenaar in Nederlander, maar heeft er niet zo’n zin in, lijkt het. Het internet doet het niet, zijn al een keer eerder problemen mee geweest pas na 6 januari weer gerepareerd, iedereen heeft nu vakantie. We vragen of we er kunnen eten, helaas de kokkin is er niet. Blijkbaar kan alleen zij koken. Gelukkig hebben we eten bij ons.

Prachtige bomen die vol in bloei staan, klein zwembadje en mooi restaurant en bar alleen kun je er niks krijgen. ‘s Avonds tegen 20.00 uur komen de bushbaby’s naar beneden. Het zijn nachtdiertjes die lijken op een aapje met de staart vaneen eekhoorn, en de ogen (bol) van Dobbie. Heel schattig.

We besluiten de volgende dag lekker rustig aan te doen. Beetje lezen en de was die nu eindelijk écht droog kan worden. Heerlijk weer, zon met lekker windje. Wat gesprekjes op de camping met ZuidAfrikaner uit Durban. Bijvoorbeeld over het trainen van je honden. Thuis moeten de honden lief zijn, maar komt er een indringer dan is het wel de bedoeling dat hij dan wel hapt. Ook alle hekken en prikkeldraad, niet alleen om de campings in de parken maar ook in de woonwijken. Dat is zoals het is. Voor ons blijft het wennen. Ook twee mensen die nakomelingen zijn van een bakker uit Zuidlaren, in de vijftiger jaren, in de vorige eeuw hier naar toe gegaan. Grappige is wel dat beiden kinderen zijn van Noordelingen, Groningen en Zuidlaren. De thee is op en we hebben wel koffie maar geen filter. Aantal manieren bedacht om koffie te zetten. Het winnende idee is koffie in een e-maille pot, laten staan. Filter gemaakt van bovenkant van een petfles. In de dop gaatjes gemaakt, in de fles wc-papier. De koffie uit de pot, door filter in de beker, en klaar. Smaakt heerlijk!

Lekker zo’n dagje om lummelen, het is tenslotte vakantie.