Stormy River

Diederik slaapt vanochtend uit. Dus moet hij wakker gemaakt worden om met ons af te rekenen en afscheid te nemen. We hebben weer een mooi plekje gehad en bedanken hem voor de gastvrijheid, het lekkere eten en de mooie verhalen. We gaan weer richting de N2 die we de rest van de reis zullen volgen naar Kaapstad. Het weer is niet helemaal top, regenbuien reizen met ons mee. In Jeffrey’s Bay maken we een stop voor een bakje koffie. Het lig prachtig aan de Indische Oceaan met mooie stranden en een onstuimige zee. Aan het strand staan bankjes ter herinnering aan overleden mensen. Hier zie je ook de Zuidafrikaanse taal terug.

Jeffrey’s Bay is vooral een vakantiedorp met weinig leven. In het centrum een café en een visrestaurant. Het café heet “Gisters” en heeft veel nostalgische spullen en gerechten. We halen de gemiddelde leeftijd behoorlijk naar beneden. Veel blanke oudere mensen komen er koffie drinken. Ik bestel er plaatkoek bij in de veronderstelling dat het plaatkoek is. Het blijken pannenkoekjes te zijn met kaas en jam.

Ons volgende doel is een Adventure bedrijf waar je hangend aan een zipline over een canyon kunt zweven. Daar houdt het weer geen rekening mee, want het trekt behoorlijk dicht en regent voortdurend. Geen weer voor de zipline, dus maar direct door naar onze volgende B&B At The Woods. Kleine hoeveelheid huizen met vooral recreatief vermaak. Maar wel actief! Prachtig guesthouse en als we de tassen hebben neergezet, even op het balkon.

Het wordt droog en de zon piept onder de wolken door. We gaan op pad naar Tsitsikamma National Park. Na de entree te hebben betaald komen we bij de kust. Je kunt hier ook kamperen. Wat een schitterende plek, rotsen en de zee die er tegen aan beukt. Bossen achter je. Wij gaan lopen naar de Suspension Bridge, door het tropische woud, over plankieren en trappen, een beste klim. Daarna weer naar beneden waar de Stormy River mouth in zee uitkomt. Boven de Stormy river hangen een aantal hangbruggen. Leuk om er over heen te lopen, lekker swingen. Prachtige beelden van rivier, zee, wind en rode kano’s die er onderdoor varen.

Hier is menig huwelijksaanzoek geweest te zien aan de sloten die aan de brug hangen. Helaas wij zijn al getrouwd:). Nog even een fijn biertje drinken en dan weer terug naar onze fijne kamer. Het is hard werken op vakantie…

One comment to “Stormy River”

Comments are closed.