Wilderniss

We gaan eerst naar de Big Tree, een boom van zo’n duizend jaar oud. Helaas begint het te regenen. Een hele fijne motregen waar je heel nat van wordt. Weer geen weer om de zipline te doen, dus op naar Wilderniss. Onderweg klaart het op en bij Keurboomstrand schijnt de zon. Een prachtig dorpje aan zee. Heerlijk even genieten en lezen aan het strand.

Verder langs de kust. In Knysna gaan we stoppen voor lunch. In een wat rommelig havengebied zit een populair visrestaurant. Prachtig plekje, leuk personeel en heerlijke vis. We vervolgen onze weg naar Wilderniss en kopen onderweg nog een paar regenponcho’s. Sinds die aankoop heeft het niet meer geregend.

In Wilderniss logeren we in de Moontide Lodge, een erg Engels aandoende B&B, gerund door twee Engelse dames. Mooie ruime kamer met een enorm bed. Terras aan de rivier en aan de andere kant duinen en de Indische Oceaan. We eten ‘s avonds aan het strand in een heerlijk visrestaurant. De dames hebben voor ons gereserveerd, maar schrijven dat ook even op. Weten ze later hoeveel commissie ze tegoed hebben.

Na een heerlijk ontbijt op het terras gaan we kanoën. Er is een kano voor ons gereserveerd bij een hotel iets verder stroomopwaarts. Daar krijgen we te horen dat er ook nog een hike naar de waterval bij het arrangement hoort. Samen stappen we in een kano die bij onze kanovereniging model bloembak wordt genoemd. We peddelen samen de rivier op. Na 40 minuten zijn we bij een strandje waar de hike begint. We lopen zo’n 3,5 kilometer naar de waterval, en weer terug. Mooie wandeling en mooie waterval. Bij het terugpeddelen is het al drukker. Sommige mensen peddelen wel op een hele bijzondere manier.

‘s Middags lekker naar het strand en ‘s avonds weer naar ons favoriete restaurant. Als wij aan de koffie toe zijn, begint het plotsklaps te stormen. Stoelen en glazen vliegen door de lucht. Alle klanten snel naar binnen terwijl het personeel het terras ontruimt. De koffie duurt iets langer, maar onze ober is het niet vergeten. We hebben de wind mee naar Moontide Lodge.