Capetown

Kaapstad is onze laatste bestemming. Buiten de file is het een half uurtje rijden vanaf Stellenbosch. Wij besluiten tot een kleine detour. We gaan eerst langs de kust naar Boulder waar een beroemde kolonie Afrikaanse pinguïns zit. Ja, je leest het goed pinguïns, deze zuidpoolvogels kom je ook tegen in het warme Zuid-Afrika. Het is een mooie route langs de kust. Oude badplaatsen, verbonden met een spoorlijn. Bij Muizenberg ziet Netty opeens de beroemde felgekleurde strandhuisjes. We gaan even op verkenning. Ze zijn mooi en erg fotogeniek.


Bij Boulder is het een drukte van jewelste. Duizenden mensen komen op de pinguïns af. Dat levert weer allemaal toeristenstalletjes op met kraaltjes, tasjes, etc. Zodra we de auto uitstappen ruiken we dat we op de goede plaats zijn, wat kunnen die pinguïns stinken. De dieren worden zwaar beschermd en ze doen er alles aan om de laatste paar honderd in leven te houden. Het blijven schattige dieren om naar te kijken. Ze waggelen over het strand en buitelen in de zee.


Op naar onze B&B De Tafelberg in de wijk Oranjezicht tegen het centrum van Kaapstad. Een schitterende oude villa, heel smaakvol ingericht. Wij krijgen een hele mooie kamer met een eigen serre aan het zwembad. De Vlaamse eigenaars zijn op vakantie, maar hun dochter Liesbeth neemt de honneurs waar.
Wij wandelen naar het centrum en bezoeken de oude wijk bokaap waar de vrijgekochte slaven hun felgekleurde huisjes bouwden. Die huisjes worden nu bedreigd door projectontwikkelaars die er liever grote flats neerzetten. Wij wandelen door de wijk en komen op een gegeven moment toch wat types tegen die we liever niet zien. Snel doorstappen en naar het centrum.

Veel backpackers en de horeca die daar bij hoort, maar ook leuke restaurantjes rond Bree street. Wij vinden een mooie Italiaan, waar we heerlijk eten voor we een Uber boeken voor de terugreis, heuvelop.