Verder langs de Franse kust

We gaan verder naar het zuiden. Eerst naar Wissant, een schattig Normandisch plaatsje pal aan zee. Op het strand krijg ik een sms-je van Vodafone die me welkom heet in het Verenigd Koninkrijk. Geen wonder want we zien de krijtrotsen aan de overkant van het Kanaal duidelijk liggen. We lunchen aan het strand met het uitzicht op de overkant. Netty bestelt een cidre, past hier natuurlijk prachtig. Ik probeer het lokale ch’ti bier. Een heerlijke blonde. Het strand nodigt uit voor een flinke wandeling. Voor we dat doen, probeert Netty nog even de plaatselijke draaimolen uit. Als we na een half uur bij een stroompje komen waar we zonder natte voeten niet doorheen komen, gaan we terug. Vlak daarvoor had ik de riem van Pieter even om mijn nek gehangen om een foto te kunnen maken. Helemaal vergeten om weer vast te pakken. Die glijdt dus mooi op dit verste punt van mijn schouder. Daar komen we veel later pas achter. Een dubbele wandeling dus.

In het dorpje is een wandelroute langs schilders van de Wissantse School. Steeds met een aantal foto’s en/of schilderijen op een ezel bij een punt waar geschilderd is of een kunstenaar gewoond heeft. Er hangt zelfs een Van Gocgh tussen. Van Gogh heeft namelijk een schilderij van een van de Wissantse schilders als voorbeeld gebruikt.

’s Avonds eten we zoals dat hoort Moules frites, heerlijk. Het is nog wel rustig in het dorpje, maar restaurants en hotels genoeg.

Van Wissant naar Le Treport, een havenstadje aan weerszijden van een getijdenrivier. Gelukkig is er hier een sluis, zodat je makkelijk van de ene naar de andere kant kunt. Grootste attractie is een funiculair naar de bovenkant van de krijtrotsen. Daar kun je ook met je camper staan. Wij blijven beneden op camping Les Boucaniers. Kunnen we even de was doen. Vlakbij de camping staat een enorm beveiligd gebouw, met allemaal prikkeldraad rondom. Als ik de drone even uit wil proberen, krijg ik onmiddellijk een waarschuwing dat ik me in een verboden gebied bevind. Dat klopt dus waarschijnlijk wel.

DCIM/100MEDIA/DJI_0033.JPG

De volgende morgen stormt het behoorlijk. Limoe schudt heen en weer en dat gebeurt niet zomaar. We gaan naar het strand waar de kitesurfers helemaal in hun element zijn met deze wind. We parkeren aan de oude boulevard voor een hele rij mooie vakwerkvilla’s. Limoe kleurt er mooi bij. Daarna door naar Amiens.