Maria Hemelvaart

Na twee dagen op camping Zwaluwnest bij de gastvrije Janos en Clari, vandaag weer on the road. Eerste doel is Cluj, naar het schijnt een mooie en levendige studentenstad. Het valt ons op dat het erg rustig is behalve bij de kerken. De mensen staan letterlijk de kerken uit. Dan realiseren we ons dat het Maria Hemelvaart is, een van de vele vrije christelijke dagen in Roemenië. Voor ons mooi wat we kunnen echt hartje centrum parkeren onder toeziend oog van een een of andere priester.

DSC_7462-0.JPG

Het heeft ook nadelen, want het museum van moderne kunst is op deze vrije dag helaas gesloten. Cluj is een mooie stad, met veel oude gebouwen die deels wel en deels nog niet gerestaureerd zijn. We drinken koffie bij een hip tentje op een binnenplaats. Je betaalt ook gelijk een hippe prijs.

Bij de kerken verkopen oude vrouwtjes bosjes bloemen en takken om deze dag luister bij te zetten.

DSC_7474.JPG

Na Cluj rijden we naar de volgende camping, Turul in Remetea. Een prachtige route door de bergen met ongerepte natuur, kleine dorpjes en een stuk of wat schaap- en koeienherders.