Unfall auf die Autobahn

image imageGisteren begon onze vakantie slecht. Aan het eind van de ochtend zijn we op de autobahn, vlakbij Kassel, van achteren in volle vaart aangereden. De bestuurder van een Volvo botste achterop onze bus, waardoor hij er een beetje onderschoof en de bus van achteren optilde. Daardoor begon de bus te slingeren. Gelukkig hield ik hem op de weg. De volvobestuurder was achteraf licht gewond aan knie en hand. Een automobilist heeft het verkeer stil gelegd en de volvobestuurder aan de kant geholpen. Daar stonden wij ook met twee Polen van een vrachtwagencombinatie die ook door de Volvo waren geraakt. Daarna kwam als eerste de Notartzt, vervolgens politie, vier brandweerauto’s ambulance, afsleepwagen en een busje van de wegbeheerder. Het heeft tien kilometer file opgeleverd. Limoe kon nog rijden, maar had geen verlichting meer achter. We zijn onder politiebegeleiding naar het bureau gegaan voor het papierwerk. Onze borgsom werd door de officier van justitie op nul euro gezet. Lijkt een goed teken. De politieman heeft ons vervolgens naar een Mercedes garage verwezen. De ANWB was ook al op zoek, maar had nog niks gevonden. Bij deze garage in Kassel zijn we super geholpen. We hebben met de hoofdmonteur een noodreparatie bepaald en daarvoor konden we ons vanmorgen om zevn uur melden. Alle vervangende onderdelen waren toen al binnen. Terwijl wij in de kantine een heerlijk ontbijt kregen aangeboden werd eerst de achterkant van de bus weer enigszins bijgebogen. Vervolgens zijn de nieuwe lampen en de bijgebogen kentekenplaat gemonteerd. Eind van de ochtend was het klaar. Wij waren toen op de terugweg van de IKEA waar we nieuwe glazen hadden gekocht. Die waren namelijk op een na allemaal stuk door de klap. Limoe rijdt nu weer. De zware stalen achterbumper heeft de klap opgevangen, maar was helemaal krom en niet meer te gebruiken. Ook de reserveband was er onder vandaan, inclusief de ophanginrichting. De band ligt nu achterin. Wij konden gelukkig weer verder en staan nu op een leuk klein campinkje vlakbij Regensburg. Het was eerst wel even eng op de Autobahn, maar het went gelukkig weer snel. We hebben allebei een flink stuk gereden.