Via München naar Kroatië

De heenreis naar het zuiden verliep niet zo vlotjes. We gingen donderdag om een uur of twee ’s middags uit Kollum. In Duitsland was het druk. Tegen zessen zijn we gestopt in Paderborn, waar de lokale wegen verbouwd werden zodat we drie pogingen moesten doen om de camperplaats bij het zwembad te bereiken. Paderborn blijkt de plaats van computerexepert Nixdorf te zijn. Je ziet zijn naam overal terug, er is zelfs een museum. We konden lekker douchen bij het zwembad en daarna op reis naar München. Een lange tocht met veel files.Eind van de middag draaiden we het parkeerterrein van de Allianz Arena op. Een indrukwekkkend stadion, zeker in de nacht met allemaal verschillende kleuren.

DSC_0344

De volgende morgen een rondleiding door het stadion, in gezelschap van een hele club fans compleet in lederhose en Bayernshirt. Dat droeg Netty overigens ook, waardoor zij niet uit de toon viel.

DSC_0358

’s Middag met de metro naar de stad. Gezellig druk in het centrum. Daarna naar het Lenbachhaus, een mueseum van een particuliere verzamelaar met een prachtige collectie Blauwe Reiter.

Als afsluiter naar de Chinese toren in het Englischen Garden, waar de grootste biertuin van Europa is. Lekkere grote pullen bier, Schweinehaxe, zuurkool en worst.

Daarna naar Kroatië. We redden Stari Grad net niet in 1 dag. Dus zondag het laatste stukje naar Camp Igor, waar we hartelijk worden ontvangen en lekker een paar dagen gaan genieten van de zon, zee en elkaar.

Wil je op een kaartje zien waar we zijn klik dan bovenaan de pagina op ‘waar zijn we’ en volg de link.