Slupsk

20130717-180610.jpg
Het voelt snel vertrouwd in Polen. De wat rommelige campings, de gaten in de weg, afgewisseld met strak nieuw asfalt en in elk dorp een ooievaarsnest. Onze deur is wonderbaarlijk genezen. Gisteravond wilde hij niet helemaal meer dicht. In het donker kon ik niet ontdekken waardoor dat precies kwam. De stemming werd natuurlijk niet beter. Vanmorgen zag ik dat een stuk rubber tussen slot en rail zat waardoor de deur niet meer dicht wilde. Toen dat op de plaats terug zat, kon de deur opeens ook weer op slot. Het bezoek aan de Lourdesgrot heeft toch geholpen.
Vandaag o.a. Naar Slupsk, een oude Pommeriaanse stad met wat middeleeuwse restanten die na de verwoestingen van het rode leger in 1945, deels gerestaureerdzijn. In het Pommeriaans nationaal museum veel belangrijke zaken uit het Pommeriaans verleden, maar ook een zal gewijd aan de schilder Witkacy. Het museum heeft geprobeerd alles op te hangen wat ze hebben. Dat resulteert o.a. In gekke tussenwandjes. Het past wonderwel bij de wat gekke portretten die Witkacy gemaakt heeft. Hij heeft ze gemaakt onder invloed van veel soorten geestverruimende middelen, opium, alcohol, soort LSD. Op elk portret heeft hij in code aangegeven welk middel gebruikt is.
Verder viel natuurlijk opdat musea nog steeds enorme werkverschaffingsprojecten zijn. Onze kaartjes werden op elke verdieping gecontroleerd en de dames deden het licht aan als we de zaal binnen gingen en weer uit als we weg waren.
Nu op camping Wagabunda aan zee. Prachtig Pools met veel kraampjes, toeristentreintjes, bewaking en bier. De campingbaas is supervriendelijk en het internet redelijk snel.

One comment to “Slupsk”
  1. Klinkt goed: Slupsk. Werkverschaffingsprojecten, kamperen met open kofferbakken en overal gaten in de wegen; het wordt allemaal gelezen en gewaardeerd. Genieten maar daar en lekker lezen!

Comments are closed.