De Map

Als voorbereiding op deze grote reis van 10(!) weken, is er veel werk te doen.

Allereerst  het inlezen over de landen waar je naar toe gaat. Iran is het meest spannende en grootste land, met ontzettend veel informatie over de cultuur, de mensen en de gewoonten.

Verder moeten we natuurlijk een route uitstippelen. De route die we eerst gaan volgen is ongeveer Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Servië en Bulgarije. In het zuiden van Bulgarije hebben we afgesproken met Be en Margriet. Samen zullen we daarna door Turkije reizen en de grens met Iran oversteken. Dat hebben zij vaker gedaan en in het Oosten van Turkije voelt het veiliger om samen te reizen. Daarna maken wij een rondreis door Iran en gaan Be en Margriet verder langs de zijderoute naar Mongolië.

Na Iran reizen we via Armenië en Georgië weer naar Turkije.

Ook onze bus moest natuurlijk goed voorbereid worden op de reis. Technisch helemaal nagekeken en speciaal voor de reis is er een dakrek geplaatst door Martijn Gerritsen waar jerrycans, zandladders en een reserveband op kunnen.

Om ons nog beter voor te bereiden kookt Netty af en toe Perzisch uit een mooi kookboek.

Onderweg komen we natuurlijk allerlei mensen tegen. Als souvenier hebben we een klein printertje bij ons waar we foto’s direct vanaf de camera mee kunnen printen. Achterop plakken we een mooi stickertje van Limoe.

Deze stickertjes en alle kaarten, visa, carnet de passage, routebeschrijvingen, overnachtingsplaatsen, zitten allemaal in een speciale map die per week meer gevuld raakt.