Ost Friesland

Van 7 tot 10 juni een heerlijk lang weekend zodat we er even op uit kunnen. Vrijdag is het toch allemaal wat later dan gepland, maar uiteindelijk gaan we eind van de middag op pad. Het wordt Steenfelde, camperplek met restaurant, Gasthaus zur Mühle. Onderweg nog wat regen maar op locatie schijnt de zon. Het allerbelangrijkste is: kunnen we hier nog wat eten? Knorrende magen want veel gegeten is er vandaag bepaald niet. Naast het restaurant is een feestzaal en er wordt getrouwd vandaag. Nogal traditioneel allemaal, maar goed ieder mag doen en laten wat hij wil. Omdat de bruiloftsgasten ook hier eten, kan er niet van de kaart worden gekozen. Twee smaken vandaag: Asperges of vis. Voor ons geen enkel probleem. Heerlijk gegeten en ons buikje vol en rond. Helaas kun je hier niet met pin betalen dus Anne mag een stukje wandelen om een dorp verderop wat euro’s te halen. Een horloge inleveren hoefde niet, mijn bruine ogen waren betrouwbaar genoeg. Weinig te beleven dus door naar Oldenburg. Nog nooit eerder geweest, en vandaag is het een drukte van belang. Grote kunstmarkt en veel volk op de been. Wij gaan naar een tentoonstelling over honderd jaar Bauhaus. Kleine tentoonstelling maar wel heel mooi. Bekende stoelen en andere gebruiksvoorwerpen die nog steeds modern en tijdloos zijn.

In Emden proberen we nog een plekje te vinden in de passantenhaven. Naast het haventje mogelijkheid om met je camper te staan. De mooiste plekjes zijn aan de rand, met zicht op het water en de stad. Helaas is daar geen plek meer.

Wel een fijne plek op loopafstand van het centrum. Wij komen hier graag en ook nu weer gezellige drukte. Onderweg naar de Kunsthalle Emden, een beste bui op onze kop. In een winkel beiden een paraplu gescoord die we gebruiken om bij het museum te komen. Rest van het weekend niet meer nodig gehad. Ook nu weer een fijne tentoonstelling van expressionisten. Marc, Macke en Nolde. Toch dit keer een controverse die in Duitsland heel erg leeft. Nolde zijn kunst was “entarte” kunst, maar zelf was hij een voorstander van het fascistische regime. Kunnen mens en werk van elkaar gescheiden worden? In één van de zalen schilderijen, artikelen en literatuur, waarbij je uitgenodigd wordt om hierop te reageren. Bijzonder dat dit museum niet wegloopt voor deze discussie.

Bij het stadskantoor nog even een catalogus gescoord van het Internationales Filmfest Emden Norderney. Hier heeft Hidde via zijn distributie activiteiten een korte film ingezonden. Later blijkt dat deze film ook nog een winnaar is geworden. Zondag was het een super mooie dag met veel zon en wind tijd om lekker naar buiten te gaan. We gaan een aantal kleine vuurtorens bekijken. Leuk om die bij langs te rijden en Anne kan dan mooie oefenen met zijn drone.

Altijd sfeervol, de kust , het wad en dan ook nog de mooie torentjes. Na een schitterende roze zonsondergang gaan we in de loop van de maandag weer op huis aan. Ook dichtbij is het prachtig, en met je camperbus op pad voel je gelijk de vrijheid.