Netty op tienertoer

20130728-220643.jpg
Voor het eerst deze vakantie in een land waar ik nog niet eerder geweest ben, Estland. Een mooie voorspoedige reis uit Riga, waar iedereen nog sliep op deze zondagmorgen, zeker na het grote vuurwerk van gisteravond. Wij hoefden alleen maar de gordijntjes open te doen om het allemaal te volgen, oeh, aah. Gelukkig is Kuifje doof.
In een lange rechte lijn naar het Noorden, richting Haapsalu, een stadje dat bekend staat om zijn spoorwegmuseum. Wij vinden er de mooie camping Pikseke. Aardige, maar wat autistische campingbaas die keurig alle voorzieningen achter elkaar opdreunt. Hij kan zich later wel voor de kop slaan dat hij vergeten is te vertellen over het gratis internet. Overigens alleen binnen een straal van vijf meter rond zijn huis.
Na het vakantiewasje, camping Pikseke heeft ook een wasmachine, op onze fietsjes naar het strand. Daar konden we gelijk kennis maken met het overgrote deel van de inwoners van Haapsalu. Prachtige voorzieningen voor de kinderen en een mooi fietspad langs de zee naar het centrum van het stadje. Daar komen we als eerste het spoorwegmuseum tegen bij het oude station van Haapsalu. Dit station is ooit aangelegd omdat de Tsaar naar Haapsalu wilde voor de beroemde modderbaden. Omdat de Tsaristische trein nogal lang was, is er een enorm overdekt perron aangelegd. Dat perron is er nog in al haar glorie. Op de resten van de spoorlijn staan een paar oude locomotieven en rijtuigen. Netty neemt de kans waar om met haar rugzakje op het perron te gaan staan, wachtend op de tienertoer.

20130728-220744.jpg

2 reacties op “Netty op tienertoer”

Reacties zijn gesloten.