Wunderbar

In het Zuid-Duitse Beieren of Bayern kun je er niet omheen, de liefde voor het voetbal en met name Bayern München. Ook voor ons als wintersportgangers van weleer, wat zijn we vaak langs de Allianz arena gereden, of hebben er in de file gestaan. Dit jaar doen we het anders. We kunnen met onze camper bij de Arena staan. Super handige plek om de stad te bekijken en een bezoekje te brengen aan de Arena.


We hebben onze fietsjes mee, maar naar het centrum is nét even te ver. Wel verkennen we de omgeving en fietsen ruim 10 kilometer door die Englische Garten. Vlakbij de arena is ook een metro dus morgen zo de stad in. Als we terug komen is de arena verlicht. Normaal is de arena rood als Bayern thuis speelt. Nu is het vakantie, maar als eerbetoon aan Nice kleurt de arena afwisselend rood, wit en blauw. Indrukwekkend.
Wel een heel mooi gezicht. Zie ook het volgende plaatje.


De volgende ochtend ben ik er helemaal klaar voor, in outfit naar de arena. Het gebouw zelf is heel erg mooi, futuristisch gebouwd, net alsof ee allemaal luchtkussens tegenzet gebouw zijn aangeplakt, deze vormen komen ook terug in de stof van de shirtjes.


Uiteraard is het big business, heel veel verschillende nationaliteiten brengen een bezoek aan de arena, maar ook de plaatselijke voetbalclub en het bierteam. Wij maken de rondleiding mee met zo’n bierteam, compleet in Beierse klederdracht. In gesprek met de mannen, begrijp ik uit hun binnensmondse gebrabbel, dat ze zo vaak als mogelijk hun lederhose dragen, altijd met handgebreide kousen, en ja  de kousen altijd aan ook in de zomer.


We worden overal  rondgeleid en krijgen alle feiten te horen. Er is plaats voor 75.000 bezoekers, het gras is een mix van kunstgras en natuurlijk gras,en  als je er op glijdt doet het toch wel zeer. Wat mij opvalt is dat er geen opvallende luxe te zien is. Twee plaatsen in de business lounche  kosten per seizoen €7.500,00 en  inderdaad er is een wachtlijst.Uiteraard nog even op de foto met onze voormalige dorpsgenoot toen we nog in Bedum woonden.  Hoewel Anne geen liefhebber is, vond hij het ook een leuke ochtend. Vanmiddag de stad in voor wat ander vertier.


Een reactie op “Wunderbar”
  1. Haha wat leuk die achterkant van de lederhose,ik had een spannend voorkanten verwacht inclusief bierbauch.

Reacties zijn gesloten.