Frankrijk en België

De afgelopen dagen veel kilometers gemaakt. We begonnen in het zuiden van Frankrijk in het plaatsje Gruissan aan de Middellandse Zee. Een prachtig plaatsje met een heel groot camperterrein aan zee. Nu in de winter redelijk rustig, toch nog zo’n vijftig campers, schat ik. ‘S zomers waarschijnlijk een heksenketel. Bijna alle land is volgebouwd met huizen en alle water ligt vol met boten. De omgeving is prachtig, mooie ruige velden met hele oude domaines, veel water en vogels.
Van Gruissan over het Central Massief naar Moulins, een stadje aan de Allier. Wij stonden ook aan de Allier op een mooie gemeentelijke camperplaats voor tien cent per uur. Er was gelukkig ook stroom via een automaat zodat we het kacheltje weer konden laten snorren. Is toch wel nodig nu we weer noordelijker komen.
Van Moulins naar België, naar Han-sur-Lesse, waar we de eerste nacht ook stonden. Nu niet in de camper, maar in hotel Grenier des Grottes, waar we de eerste avond van onze trip heerlijk hadden gegeten. Prima hotel, waar Kuifje welkom is en gewoon bij ons op de kamer mag slapen. Dat we hier slapen heeft verschillende redenen. In de eerste plaats is onze standkachel stuk en het is hier toch wel koud. Ook zijn er in Frankrijk en België eigenlijk alleen maar camperplaatsen open en geen campings, waardoor we toch wel een douche gaan missen. Verder hebben we ruim driehonderd euro tolgeld bespaard door zoveel mogelijk routes national te nemen. We konden onszelf dus trakteren op weer een heerlijke maaltijd en een fijne hotelkamer met douche!

20140116-220231.jpg

20140116-220239.jpg

20140116-220308.jpg

20140116-220245.jpg