Europa – Corona – Vakantieland

Zaterdag 10 juli we gaan nu écht met vakantie. Voor we weg kunnen hebben we nog een leuk stel die bij ons logeert uit Amsterdam die vandaag een bruiloft hebben in Bedum. Wie hebben daar ook alweer gewoond?:).

Nadat we de foto hebben gemaakt in feestsfeer gaan we op pad. Zin in. De hele straat zwaait ons uit omdat er een autowas actie is en de halve buurt daar op straat stond. Leuk vertrek. Onderweg weinig drukte. Nog even een check of alles mee is, papieren, paspoorten, corona-check app die werkt, alles mee. Ondanks dat we met vakantie gaan en niet op reis, noteren we de kilometerstand. Leuk om te weten hoeveel we hebben gedwaald. We willen Hamburg voorbij zijn, en dat lukt ook. Wel veel file om en rond de stad.

We hebben een camperplekje in de buurt van een zwembad. Helaas is de camperplek vol, maar aangezien het een doodlopende straat is en na de sluitingstijd veel parkeerruimte sluiten we ons aan bij andere camperaars die hier ook zijn gaan staan.

We gaan Rendsburg in op zoek naar een lekker eettentje. Stadje is ouderwets gezellig, met ook hier steeds minder actieve winkels. Wel een druk eettentje met terras, het is nog steeds prima weer. Alles vol dus even naar binnen met mondkapje op, dat is in Duitsland nog steeds gebruikelijk. Ik vraag of er binnen nog plaats is en dat is het geval. Wel moeten we dan kunnen aantonen dat wij gevaccineerd zijn. Gelukkig hebben we een corona app die we geïnstalleerd hebben en ook werkt. Ik pak mijn telefoon en helaas….. leeg! Oeps, dat gat nu natuurlijk niet lukken, dat is logisch… We wachten een kwartier en kunnen dan alsnog buiten een heerlijke hamburger eten, die ging er zeker wel even in zo tegen 20.00 uur.

Heerlijk geslapen en de volgende dag weer verder. Bij het ontbijt een app-je van Alida, waar zijn jullie? Zij zijn ook met vakantie en gaan rondje Jutland en misschien nog stukje Zweden doen. Gekeken waar het handig is om af te spreken zodat we beiden onze plannen kunnen vervolgen. Aabenraa Denemarken is dan een goed meeting point. And off we go to Danmark! O …mocht je op reis gaan, denk dan vooral ook aan een opgeladen telefoon.

4 reacties op “Europa – Corona – Vakantieland”

Reacties zijn gesloten.