The Bridge

Onze date met Alida en Simon brengt ons naar Aabenraa Sejl Club, prima camperplek in het haventje van Aabenraa met zicht op de Kleine Belt. Klein strandje, en heerlijk windje erbij want de zon deed goed zijn best. Anne heeft voor vertrek nog een SUP gekocht. Thuis al even uitgeprobeerd, tenminste er lucht in gepompt, vandaag het échte werk.

Voor het eerst op zo’n plank, best wel een groot gevaarte. Het ging Anne goed af, niet in het water gevallen en ook al staand gepeddeld. Het hielp wel dat de strekdam de wind tegenhield. Ondertussen waren Alida en Simon ook aangekomen en het leek Simon ook wel wat om eens te proberen. Simon ging niet eerst op de knieën, zoals de meeste beginners maar gelijk van de steiger op de plank. Wel even sleutels en portefeuille ingeleverd bij Alida en zeker weten dat hij zijn reservebril mee had. Beide mannen vonden het wel zwaar voor de kuiten, dus blijven oefenen. Wil wel even zeggen dat ik ze dat niet na doe of ga doen. Ik ken mijn beperkingen.

Het weer was perfect en ook de volgende dag opstaan met zon. Nog even een fijn bakkie gedronken en wat foto’s gemaakt met onze huisjes op wielen. Hoe leuk is het om onderweg spontane dates te arrangeren. Je ontmoet elkaar als het kan en daarna weer verder. Wie weet zien we elkaar in Zweden nog.

Vandaag willen we wel even wat kilometers maken richting Malmö. Dat kan met een veerboot, maar ook over land en via Kopenhagen. Natuurlijk via de bekende Öresundbrug van 8 kilometer lang over de Sont. Voor de meesten meer bekend uit de serie The Bridge. Halverwege geen lijk, maar een bordje met Sverige.

In Zweden heb je het “Allemansrecht” waardoor je mag kamperen waar je wilt. Behalve als er een bord staat dat het niet mag of dat iemand aangeeft dat hij eigenaar is en niet wil dat je daar staat. Dat is natuurlijk superfijn voor zwervers zoals wij, maar in de steden is dit altijd wat lastiger te realiseren. Dat geldt zeker voor de derde stad van Zweden. Maar wat wel heel fijn is, ook bij deze steden is water, dus een (jacht)haven. Daar koersen we dan op af en op Smabatshamnen is wel een plekje voor ons. Alles gaat via een kaart met lampjes, de groene zijn nog vrij. Anne kon toen via de creditcard zo betalen en kreeg online de code voor toilet en douche. Super nieuw en super schoon. Gelijk ook maar een tafeltje geboekt in het restaurant “Kajutan”, de kajuit, we zullen zien wat de kajuit te bieden heeft. Nou heerlijke vis natuurlijk, lekkere garnalen en mosselen. Vakantie is zo gek nog niet.

Vanaf de camperplek heb je ook nog zicht op de Öresundbrug wat vooral ‘s avonds een heel mooi gezicht is. Hoewel écht heel donker wordt het pas heel laat hier hoor. Onze buurman, hele aardige baas die het leuk vindt om te vertellen waar het mooi is, wijst ons de weg naar het paradijs, een eilandje voor de kust van Göteborg. Hij komt aanzetten met roadmap to Öckerö. Dat willen we natuurlijk wel eens zien, het paradijs bereik je door de pont te nemen vanuit Göteborg dus moeilijk kan het niet zijn om het paradijs te bereiken. Wie weet gaan we dat nog beleven. Morgen eerst maar eens even in de stad Malmö kijken.

2 reacties op “The Bridge”

Reacties zijn gesloten.