Marokko – Kollum

29-01 Kénitra
Op tijd opstaan en Netty naar het vliegveld in Marrakesh brengen. Dwars door de hectische stad, maar het viel mee omdat het nog vroeg was. Daardoor mooi op tijd op het vliegveld en ruim de tijd om in te checken. Dat bleek ook weer nodig te zijn, want de handbagage klopte niet met het ticket. De grondstewardes sprak nauwelijks Engels en moest steeds een collega raadplegen voor Netty, na bijbetaling, het juiste ticket had, inclusief priority bij het boarden 😉 Na een kop koffie afscheid genomen bij de veiligheidspoortjes en daarna ieder een eigen route naar huis. Netty had een vlotte vlucht naar Amsterdam, waar Hidde druk aan het koken was en ook Bram, Eyso en Joyce gezellig mee kwamen eten. Ik ben naar het noorden gereden via de tolwegen. Dat ging lekker vlot tot aan Rabat, daar nam ik een verkeerde afslag en heb vervolgens heel Rabat gezien. Mooie stad. Daarna door naar Kénitra, naar een camping aan het strand. Het is onderdeel van een vakantiecomplex met waterglijbanen, kermis en huisjes. Veel campers op doorreis.

30-01 Palmones
Vandaag met de boot van Tanger Med naar Spanje. Is een hele procedure voor je Marokko uit bent, maar geen enkel probleem. Was net te laatvoor de 13.00 uur boot, dus die van 16.00 uur. Lekker in het zonnetje aan boord. Om zes uur aan, maar als laatste van boord en in de rij bij de douane. Niemand die zich bekommerde om de papieren van Pieter 😉 Door naar het parkeerterrein bij de kaartjesverkoper Carlos en even shoppen bij de Lidl. Wijn en wasmiddel.

31-01 Casabermeja
Weer een gezellig dagje bij Martijn en Ineke. Eerst Martijn even geholpen met het ontstoppen van het gastentoilet. Bleek dat er allemaal wortels in de afvoer waren gegroeid. Het spoelt weer lekker door 😉 ‘s Avonds gezellig eten in het dorp. Hun dochter was er deze week ook. Goed geslapen op het vertrouwde plekje. De amandelbomen staan in bloei. Ondanks de bewolking een mooi gezicht.

01-02 Puerto Lumbreras
Vanochtend nog even een wandeling met Pieter, daarna richting oostkust. Ik wil langs de oostkust weer naar het noorden van Spanje. Onderweg een mooie blik op de besneeuwde top van de Siera Nevada. Op de mooie gratis camperplek van de gemeente, haal ik de gemiddelde leeftijd naar beneden en brengt Limoe wat kleur in het wagenpark.

02-02 Dénia
Via Murcia, Alicantes en Benidorm naar Denia. We zijn er eerder geweest, maar ik sta nu op een gratis camperplaats, pal naast het strand en het oude centrum. Mooi voor een wandeling met Pieter. ‘s Avonds lekker eten in het oude centrum.

03-02 Deltebre
De volgende halte is aan de Ebro in de Ebro delta. Prachtig gebied. Ook even naar het strand geweest en lekker met Pieter gewandeld. Ondanks de gigantische ruimte, mag je er niet overnachten. Wordt streng op toegezien.

04-02 Roses
Laatste stop in Spanje. Heerlijk weer voor een lekkere wandeling met Pieter langs het strand. Ook een stadje waar we eerder geweest zijn. De camping waar ik naartoe wilde was al vol. Het is ook druk metcampers langs dit deel van de kust. Ik vind nog een plekje op de camperplaats iets verderop. ‘s Avonds lekker eten bij Les Olivas.

05-02 Saint-Chély-d’Apcher
Vanmorgen nog een laatste keer met Pieter naar zee. Vanaf hier gaat het naar Frankrijk en dan door het binnenland naar het noorden via de Routes Nationales en niet via de tolwegen. Onderweg veel wijngaarden en op een parkeerplaats een dode vos en slang. Ik vind een mooi camperplekje in een rustig Frans dorpje even ten zuiden van Clermont Ferrand..

06-02 Aigueperse
Vandaag reed ik langs Clermont-Ferrand en het toeval wil dat Hidde daar deze week aan het werk is op het Filmfestival. Dus hadden we afgesproken in café l’ Univers. Heel leuk om Hidde daar te ontmoeten en te zien in wat voor omgeving hij aan het werk is. Ik overnacht op een plein in een oud dorpje ten noorden van Clermont.

07-02 Rocroi
Laatste halte in Frankrijk is Rocroi, het Bourtange van de Ardennen. Een oud vestingstadje vlak voor de Belgische grens. Het is guur en het regent. Alleen de kappers hebben het druk. De rest is dicht, behalve een Kebabzaak, maar daar mag Pieter niet naar binnen.

08-02 Kollum
Nu het weer veel regent komt het probleem van de heenweg terug, de ruitenwissers maken een rot geluid. Ik besluit eerst maar eens nieuwe te kopen. In Charleroi wordt ik uitstekend geholpen en zitten er snel nieuwe wisser voor het raam. Maar het helpt helaas niet. Het geluid is niet verdwenen, het is de ruitenwissermotor die een raar geluid maakt. Dan de muziek maar wat harder 😉 Het is druk in België, de wegen zijn beroerd en het regent dat het giet. Gelukkig alleen file bij Brussel en niet bij Antwerpen. Dan gas en op naar Kollum. Eind van de middag val ik Netty weer in de armen en kan Pieter als een dolle door tuin en huis rennen.

Een reactie op “Marokko – Kollum”

Reacties zijn gesloten.