Van de heide naar de zee

Al jaren rijden we over de snelweg langs de Lüneburgerheide, zonder ooit af te slaan en eens te kijken. Dat doen we nu wel. Het is mooi weer en er is een prachtige camperplek bescikbaar. Onze Duitse buurvrouw is sinds een jaar op pad met haar hondje en oude, maar goed onderhouden Hymer op pad. Ze kan op afstand werken en is zomers in het noorden en gaat straks richting Spanje/Portugal. Ze heeft hier een prachtige (werk)plek. Wij maken een wandeling over de heide, die nog niet volledig in bloei staat. Dit gebied was ooit een oefenterrein voor tanks, zoals meer delen van de Lüneburgerheide. Nu hoef je er niet meer op rode vlaggen te letten. We genieten van het zonnetje en maken, gestimuleerd door de Fremdverein, een selfie met de # Lüneburgerheide.

We koersen nu op Delmenshorst, ook zo’n plaats die we al lang van de snelweg kennen, maar nog nooit geweest zijn. Het is een wat troosteloze plaats met een rommelmarkt en kermisklanten. Tot 1981 was er een grote wolfabriek. Dat terrein en gebouwen wordt nu omgebouwd naar een woonwijk en allerlei voorzieningen. We besluiten hier niet te blijven en door te rijden naar het vertrouwde Emden.

In Emden is de camperplek bij de oude haven helaas vol. We parkeren in het centrum en genieten van een heerlijk garnalengerecht en een biertje op het terras. Daarna rijden we naar de zeehaven, waar we een plekje met uitzicht hebben voor onze laatste nacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *