Tarragona 02-01-2013

Vandaag lekker uitgeslapen. De temperatuur was zeer aangenaam, maar het was wel wat bewolkt. Blanes zelf is niet bepaald een topattractie, we vragen ons af waar al die mensen uit al die hotels op het strand moeten. Er is een tamelijk smal zandstrand voor al die duizenden toeristen. Volgens mij gaat het niet passen. Gelukkig is het winter en is vrijwel alles dicht, van het Nederlandse eetcafe tot Bakker Bert. Als de zon had geschenen waren we een dagje gebleven omdat we wel mooi aan de boulevard en het strand stonden, maar vanwege de bewolking zijn we gaan rijden. Dat begon slecht, want al op de camping kwam een opgewonden mevrouw ons achterna gerend. Ze probeerde ons iets duidelijk te maken, maar kon niet uitleggen wat. Het bleek dat ik ons opstapje vergeten was en er bovendien overheen gereden was. Dat kan dus maar één keer.
We koersen op de stad Tarragona, aan de kust ten zuiden van Barcelona. We rijden weer via de routes nationales, maar dat is rond Barcelona een hele opgave. We hebben heel veel rotondes gezien vandaag. Onderweg picknicken we aan een landweggetjes bij een wandelroute. Een vriendelijke wandelaar vraagt ons in het Nederlands hoe het gaat. Hij blijkt als student een flat gedeeld te hebben met een Nederlandse student uit Delft. Verderop komen we bij een winkel alweer een Spanjaard tegen die wat Nederlands spreekt. Hij werkt in Utrecht als schoonmaker in het academisch ziekenhuis. Hij is nu op familiebezoek, maar vliegt woensdag weer naar de kou.
Tarragona heeft een oud Romeins stadsdeel met Romeinse stadsmuren. Parkeren is wat lastig omdat we met onze bus niet in een parkeergarage passen. Gelukkig biedt ons boekje van de Duitse Womo’s uitkomst. De coördinaten van een parkeerplaats naast de stadspoort staan er in en TomTom brengt ons keurig op de juiste plek. De parkeerautomaat bedienen is nog wel een uitdaging, maar gelukkig helpen twee vriendelijke Spanjaarden.
We maken een mooie wandeling door het Romeinse deel en over de Ramblas. Het is een schitterend centrum. Vlak buiten de stad ligt een camperplaats aan het strand. Er is nog een plekje pal aan het strand voor ons vrij. Dit is nu echt camperen. Pal aan het strand een mooi plekje om te overnachten. De zon werkt ook nog even mee voor een paar mooie foto’s. De temperatuur werkt de hele dag al mee, het was steeds zo’n twintig graden.