Benidorm bastards

Vandaag hebben we de grens ontdekt, waar het deel van de kust begint met de bekende Benidorm bastards. Die grens ligt ongeveer bij Javea. Daar gingen we vanmorgen naar de plaatselijke weekmarkt en kochten we in een mum van tijd een hoed, leesbril, onderbroeken, overhemd, rok, mercedessleutelhanger met inscriptie en natuurlijk wat groenten. Het was een leuke markt met enthousiaste en vaak vrolijke verkopers. Bij de chagrijnen kochten we niet, daar was ook niet mee te handelen en dat is toch de sport!
Vervolgens door naar Calpes. Volgens de boekjes een mooi stadje aan de kust met een enorm rotsblok in zee vlak voor de kust. Nou dat rotsblok was helaas moeilijk te zien door alle hoogbouw. De camperplaats waar we heen wilden was complet. Een andere, een stukje verderop, was helemaal hutje mutje vol gezet en dat op een plek tussen hoge flatgebouwen en een in werking zijnde puinkraker. Ondertussen waren we bij de Lidl al de mensen tegengekomen die op die camperplaatsen zitten. Ze voldoen behoorlijk aan het criterium Benidorm bastards. Nou ligt Benidorm twintig kilometer verderop, dus dat zal wel kloppen. We besluiten een terugtrekkende beweging te maken en gaan weer richting Javea. Daar is nog een gratis camperplaats bij een strand. Die ziet er helaas erg troosteloos uit, aan de achterkant van een apartementencomplex. Gelukkig is er een paar kilometer verder nog een camping. Camping Javea blijkt een hele mooie lichte camping te zijn met prima voorzieningen. We vinden een mooie zonnige plek en installeren ons met onze aankopen van vanochtend. Vanavond lekker wokken met de mooie groentes zoals groene asperges dus dat wordt weer lekker smullen.

20140109-165605.jpg

20140109-170900.jpg

20140109-170913.jpg

20140109-170944.jpg
Vlakbij de camping in Denia is een mooie buitenbioscoop. Helaas geen voorstelling in de winter. Hadden we vast achteraan moeten staan. Wel een mooi plaatje op de buitenmuur.